Vízszivárgás keresés kíméletes módszerekkel!

nov 15, 2021 | | Vízszivárgás |

Vízszivárgás keresést ma már anélkül is lehet végezni, hogy a falakat bontás érné. Az eljárás gyors és hatékony, a sérült vízvezeték javítása azonnal megtörténik.

A vízvezetékek állapotában többféle károsodás is keletkezhet. Legtöbben a csőtörésre gondolnak, hiszen ez az, ami látványos és azonnali következményekkel jár. Azonban a csőtörés előszobájaként kell megemlíteni a csőrepedést is. A csőrepedés az esetek többségében sokáig rejtve tud maradni, mert kezdetben nem jár semmilyen tünettel. A repedésből víz szivárog, ami nem mindig észrevehető. A vízszivárgás felismerése és a helyének a pontos beazonosítása a csőtörés megakadályozásának első lépése.

vízszivárgás keresés egyszerűbb, mint gondolná. Ne ijedjen meg, szó nincs csempeleverésről, falbontásról és hatalmas felfordulásról! Ez a munkamenet már a múlté. A vízszivárgás keresésre modern módszerek és korszerű eszközök állnak a vízvezetékszerelők rendelkezésére, ami lehetővé teszi, hogy a bemérés és a javítás is csak minimális munkával járjon.

vízszivárgás keresés speciális műszerek segítségével zajlik. Több műszer is bevethető arra a célra, hogy egy repedés helyét precízen bemérjék. Az egyik a jelzőgázas vízszivárgás keresés, amit nagy sikerrel alkalmaznak például a fűtésrendszereknél. A bejuttatott szivárgó gáz árulja el, hogy hol található repedés a csöveken.

Nemcsak a látható, de a hallható jelek is segítenek a vízszivárgás keresésben. Két műszer használatával is lehet hang alapján repedést felkutatni. Az elektroakusztikus és a korrelációs műszer a csepegő víz hangja után nyomoz. Végül, de nem utolsó sorban a hőkamera is a vízvezetékszerelő barátja, ami a vezetékek helyét mutatja, de a kamerás vizsgálat is célravezető lehet.

A vízszivárgás keresés tehát mindenhol eredményes és nem okoz felfordulást. A komolyabb beavatkozások, költségek és katasztrófák megelőzésének lényeges lépése. Javasoljuk, hogy ha gyanítja a csőrepedés meglétét, akkor hívjon minket minél előbb! A felmérés és a vizsgálat után pontos árakkal tudunk szolgálni a vízszivárgás kereséshez is!

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88