Fűtési rendszerek gépi tisztítása

8-10 éves fűtési rendszereknél a radiátorok eliszaposodnak, a padlófűtés vezetékei elalgásodnak, ezáltal jelentősen csökken a fűtés hatásfoka.
A gépi átmosással vissza lehet állítani az újkori állapotot. Ez nem azonos a házilagos átmosással. Ezt egy víz-levegő pulzáltatáson alapuló vegyszeres kezeléssel is kiegészített géppel végezzük.
Fűtés szivárgás mentesítést alkalmazunk a kisebb mértékű szivárgásoknál. Megfelelő minőségű szivárgás tömítő anyag  adagolásával bizonyos mértékű szivárgásokat bontás nélkül megszüntetünk.
Fontos, hogy olyan adalékot használunk, amely nem károsítja a kazánt, szivattyút és egyéb berendezéseket. Ehhez azonban előtte gépi átmosást kell alkalmazni, mert a szivárgás tömítő folyadék csak tiszta felületen tapad ki, illetve az algás, olajos, iszapos vizet hajlamos betúrósítani, ami a kazán vagy a szivattyú károsodását is okozhatja.

Gyors és megbízható vízszerelőre van szüksége? Érdeklődjön elérhetőségeinken!

A fűtési rendszerek gépi tisztítása meghosszabbítja a készülék életét

A fűtési rendszerek gépi tisztítása mindenhol ajánlott a rendszeres karbantartás részeként. Minden típusú fűtésrendszernek átmosásra van szüksége, ami biztosítja a rendszer hosszabb élettartamát. A különböző fűtési rendszerek, legyen szó gázkészülékről, padlófűtés csöveiről, kazánról stb. működés közben különböző lerakódásoknak vannak kitéve. Ezek a lerakódások lehetnek a korrózió és a vízkő okozta rétegek vagy algásodás, iszaposodás, de a legáltalánosabb, a működés közben keletkező szennyeződések is.

A fűtési rendszerek átmosásának célja tehát ezeknek a lerakódásoknak és szennyeződéseknek az alapos eltávolítása. A műveletre szükség van legalább néhány évente. Amikor a régi fűtésrendszer átmosása megtörténik, akkor hosszabb lesz a működésének az élettartama. Akkor is fontos ilyen szolgáltatást igénybe venni, ha a készüléket lecserélik. Az új készülék megbízható működését és az ideális élettartamát is kockáztatja a tulajdonos a rossz állapotú, eltömődött fűtéscsövekkel. A fűtési rendszerek gépi tisztítása felér egy felújítással, hiszen a csövek azonnal jobb állapotba kerülnek, a berendezés működése, hatásfoka is magasabb szintre lép.

fűtési rendszerek gépi tisztítása szakember által végzett feladat, de nem egyenlő a kézi átmosással. Az átmosást lehet speciális berendezéssel és vegyszerekkel is végezni. Az átmosás után javul a fűtési berendezés hatékonysága és csökkenthetnek a fűtési költségek is. A rosszul átjárható csövek miatt a rendszer hatásfoka akár 10%-kal is rosszabb lehet. Egy rozsdás, vízköves, lerakódásokkal szennyezett fűtési rendszer a fűtési költségeket megnövelheti akár 35%-kal is. 

Ha a fűtésrendszer, a készülék egyre gyanúsabb hangokat ad ki, megszaporodnak a meghibásodások, nő a fűtés számla, akkor érdemes alaposan átvizsgáltatni és megrendelni a fűtési rendszerek gépi tisztítását

Amennyiben szeretne igénybe venni ilyen szolgáltatást a fűtési rendszerek gépi tisztításához, keressen minket bizalommal! A honlapunkon szerepelnek a csapatunk elérhetőségei, ezeken tud kapcsolatba lépni velünk és időpontot egyeztetni a fűtési rendszerek gépi tisztításához.

Gabona Ferenc

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88