A vízszivárgás pontos helyét műszeres beméréssel megtalálni a leggyorsabb módszerek egyike. A vízszivárgás keresése jelzőgázzal minden esetben sikerrel jár.

A csőrepedés lokalizálásához a jelzőgázos csőtörés vizsgálat jelenti a biztos sikert. Ennek a műszeres csővizsgálatnak olyan előnyei vannak, amiknek köszönhetően nem kell újabb eszközöket alkalmazni a beméréshez. Ilyen előnyt jelent a széleskörű alkalmazhatóság. A vízszivárgás bemérése központi fűtési rendszereknél vagy olyan vízhálózatoknál is lehetséges, ahol ivóvíz kering a csövekben. Mivel a gáz, ami iparilag előállított vegyület, hidrogénből és nitrogénből áll, nem mérgező, nem káros és nem is tűzveszélyes, de nyomot sem hagy.

vízszivárgás helyét a felszálló gáz jelzi, ami a csőben lévő vízzel jut el a sérülésig és a legapróbb repedésnél is jelezni tud. Nem csupán a kis repedéseken hatol át a jelzőgáz, hanem függőlegesen felszállva az egyes talajrétegen is képes átjutni. A vízszivárgást be lehet mérni egy kifinomult és pontos jelzőműszerrel, ami megmutatja, hol keletkezett a legnagyobb mennyiségben a gázból. Természetesen ez igényel némi előkészületet, mert a csővezeték nyomvonalát fel kell térképezni hozzá. Az akusztikus módszerekkel szemben többet tud, mert zajban is alkalmazható, a bontás költséges és időigényes, a kamerás vizsgálatnak pedig méretben és távolságban lehetnek korlátai. Azonban a vízszivárgás a jelzőgáz viselkedése miatt korlátozottan alkalmazható olyan helyeken, mint amilyenek az oldalfalak és a gipszkarton falak. Elsősorban talajban, aljzatban haladó csövek felderítéséhez ideális vízszivárgás kereső módszerről van szó.

Forduljon bizalommal a mi csapatunkhoz, ha olyan vízvezeték szerelőket keres, akik felkészültek és tisztában vannak a legkorszerűbb módszerekkel is! A vízszivárgás időben történő beazonosítása megkíméli az ügyfelet attól, hogy egy sokkal komolyabb problémával kelljen megküzdenie, mint amilyen például a csőtörés. A vízvezeték javításával kapcsolatos szolgáltatásainkat vegye igénybe, hívjon minket haladéktalanul, ha baj van!

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88