vízszivárgás bemérése és a hozzá kapcsolódó csőtörés javítás sincs kudarcra ítélve, ha profi csapatra bízza a munkát! A vízvezetékek, a falban és a kertben, udvaron futó csövek sok problémát tudnak okozni, különböző okokból. Egy öreg, rosszul kivitelezett vagy valamilyen munkálat alkalmával megsérült csőből komoly károk keletkezhetnek.

Megesik, hogy egyértelmű, hogy mi a hiba és hol keletkezett a kár a vízvezeték rendszerben, de olyan is van, hogy a tüneteket egy rejtett törés, repedés okozza a csöveken. Az utóbbi esetet hívjuk vízszivárgásnak. A vízelfolyás leggyakoribb jele a megnövekedett vízfogyasztás, ami a korábbi mennyiségnek többszöröse is lehet. Amikor szinte állandóan pörög a vízóra és nemcsak akkor mozdulnak a számok, amikor kiengedi a vizet, joggal gyanakodhat a vízszivárgás jelenlétére.

A vízszivárgás keresése az első feladata a helyszínre kihívott szakembernek. Ez a feladat egyáltalán nem olyan egyszerű vagy akadálymentes. A vízvezeték rendszer csövei el vannak rejtve a falak mögött és a padló alatt. Ha a vízszivárgásnak nincsen látható jele, nem alakul ki vízfolt a falakon, tócsa a padlón, akkor nem lehet ránézésre megmondani, hol is kell magát a csőtörés javítást elvégezni. Szerencsére a felkészült vízvezeték szerelőkre lehet számítani. Ők nem esnek neki a falaknak, hogy elkezdjék tégláról téglára bontani és addig haladjanak, ameddig meg nem találják a törött csövet. Többféle technológia is a rendelkezésükre áll, amiből ki tudják választani a legalkalmasabbat a vízszivárgáshoz igazítva.

A műszerekkel történő feltárás, a kívülről való bemérés sokkal gyorsabb eredményt hoz, teljesen megbízható és még a takarítást is lehet felejteni utána, nem beszélve a vissza falazással járó plusz munkáról. A vízszivárgás tehát egy jól kezelhető probléma, csak időben észre kell venni, bemérni és kijavítani a hibás csövet. A költséghatékony és célirányos javítás minden ügyfélnek jár. Keressen minket bizalommal, ha nem szeretné, hogy súlyosabb bajokkal kelljen megküzdenie!

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88