Vízszivárgás, csőtörés a kertben: árulkodó jelek, okok és teendők

ápr 8, 2020 | | Csőrepedés, csőtörés jelei |

A vízvezetékek számtalan formában gondot okozhatnak. Több okból tönkremehetnek a csövek, de nem mindig vannak egyértelmű jelei a problémának. A csövek elrepedhetnek, később pedig a szivárgásból komoly csőtörés alakulhat ki. Csőtörés nemcsak házon belül keletkezhet, de a kertben, udvarban is.

A kertben, föld alatt futó csövek sérülése az állapotuktól függően lehet enyhébb vagy komolyabb is. Enyhébb esetben vízszivárgás tapasztalható, súlyosabb esetben pedig már csőtöréssel állunk szemben. A vízszivárgásból könnyen lehet csőtörés, ráadásul úgy, hogy észre sem vesszük. Ezért kell résen lenni és figyelni a jelekre, amik vízszivárgásra utalhatnak. Gyakran tavasszal kezdődnek a tünetek, ha télen elfagynak a vezetékek, a mínuszok szétrepesztik a csöveket a bennük maradó vízzel. Enyhébb esetben nem a törött csövek okozzák a vízszivárgást, hanem a kötéseknél folyik el a víz.

Milyen tünetekre kell ügyelni, mikor gyanakodjunk vízszivárgásra? Sok apró jele van annak, ha a kertben a csőrendszer megsérült és valahol elrepedt a rendszer, spriccel a víz. Amíg a probléma kicsi, addig nem láthatunk összegyűlt víztócsát, hiszen a föld egy részét fel tudja szívni a kijutó víznek. Ha már nagyobb mennyiségű vízről van szó, illetve a vízszivárgás hosszabb ideje fennáll, a kert bizonyos részein, a kerti csap körül sáros tócsák alakulnak ki. Megsüllyedhet a járda vagy víz gyűlhet fel az aknában. Az egyik legnyilvánvalóbb jele a vízszivárgásnak a szokásosnál magasabb vízszámla. Ha többet fizetünk, mind addig, de nem látunk beázást vagy tócsát, zárjuk el a vízcsapot. A tovább pörgő vízóra már a vízszivárgásra utalhat. 

Azonnal cselekedni kell, nincs helye halogatásnak. Ha meg szeretné állítani a vízszivárgást és felesleges vízpazarlást, akkor megbízható szerelőre van szüksége. Forduljon bizalommal tapasztalt csapatunkhoz, bármikor a rendelkezésére állunk vízszivárgás, csőtörés ügyében. Műszeres beméréssel rövid idő alatt, pontosan lokalizáljuk a probléma helyét és forrását és megjavítjuk, kicseréljük a hibás csövet.

A weboldalunkon szereplő elérhetőségeink egyikén kérjen tájékoztatást szolgáltatásainkról!

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88