Tudjon meg többet a csőtörés fajtáiról!

2023. 04. 26. | | Csőtörés bemérés |

Ismerje fel időben a csőtörés fajtáját, tudjon meg többet a csövek típusairól is, így ezzel nekünk is megkönnyíti a munkát. Keressen minket bizalommal!

A csőtörés igen kellemetlen jelenség, ami általában akkor jelentkezik, amikor az ember egyáltalán nem számít rá. Egyesek ilyenkor szinte azonnal elkezdenek aggódni, nem tudják, hogy mihez kezdjenek. Az első és legfontosabb az, hogy az érintettek megőrizzék a nyugalmukat, ezután pedig felmérjék, hogy pontosan milyen hibáról van szó. Egy kis útmutatással most segítünk, hogy ezt könnyebb legyen felismerni!

Milyen csőtörés fajták léteznek?

Alapvetően kétféle típust különböztetünk meg ezen a területen, a lefolyó és a nyomó vezetékekkel kapcsolatos rendellenességeket. Ezeket az esetek nagy részében egyszerűen meg lehet különböztetni, azonban vannak olyan szituációk, amikor bontás hiányában nem lehet ezt pontosan meghatározni.

Ha az ember szeretne valahogyan tiszta képet kapni, célszerű alkalmazni a már bevált módszert. Amikor felmerül a beázás gyanúja, vagy a falakon víz jelenik meg, ideiglenesen le kell állítani a vizes blokk alkalmazását. Amennyiben a folt mérete változik, és nagyobb lesz, a nyomócsövek okozhatják a bajt.

Tanácsos ismerni az egyes csövek típusait is

A nyomócsöveknek is többféle fajtája létezik. Elterjedt megoldásnak számítanak közülük az ólomcsövek, amik azonban napjainkban már igen elavultak, ráadásul egészségügyi szempontból is veszélyesek. A csövekről ólom kerülhet a vízbe, ami miatt pedig kialakulhatnak daganatos megbetegedések is.

Acél és vascsövekből készülnek hálózatok, amik rendkívül megbízhatók, viszont ha csőtörés javításra van szükség, hosszú bontással kell számolni. A rézcsövek nagy előnye, hogy kiváló a hővezető képességük, egyszerűen szerelhetők, és antibakteriális hatással is rendelkeznek.

Kültéri földalatti szakaszoknál elterjedt megoldásnak számítanak a KPE csövek. Esetükben nem számít a korrózió, viszont az UV sugárzásnak nem tudnak ellenállni. A PVC csöveket inkább panelházaknál használják, a nyomó és lefolyó rendszerek kiépítésekor. Egyszerűen, kényelmesen szerelhetők, viszont rövid élettartamúak.

Lefolyócsövekkel kapcsolatban léteznek eternitcsövek, amelyek régebbi változatait korábban betiltották. Ebben a kategóriában is vannak vascsövek, amikkel inkább az idősebb épületeknél lehet találkozni. Javításnál KG-PVC vagy sima PVC csövekre cserélik.

Keressen bennünket az elérhetőségeinken csőtörés bemérésért, javításért!

Címkék:

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Gabona Ferenc

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88