Téli teendők, tudnivalók: az ivóvízmérők és vízvezetékek fagy elleni védelméről

2019. 11. 13. | | Hasznos információk |

A tél ismét közeleg, még ha sokszor nem is tűnik úgy, hogy az időjárás lelkiismeretesen végzi a feladatát. Az évszakok változása kevésbé kiszámítható mostanában, de arra azért még számíthatunk, hogy előbb-utóbb havazni fog és az éjszakai fagyok sem kímélnek majd bennünket. A mínuszok, a hideg és a jég bizony nem tesz jót szinte semminek, óvni kell tőle és visszafordíthatatlan pusztító hatásaitól a kertet, az autót, a vízvezetékeket is. Utóbbihoz szükség van az ivóvízmérők és vízvezetékek fagy elleni védelmére.

Az ivóvízmérők és vízvezetékek fagy elleni védelme szintén egy olyan teendő, amit megspórolni komoly következményekkel járhat. Ugyanez igaz a kerti csapok téliesítésére is. Kezdje meg időben a téliesítést és gondoskodjon az ivóvízmérők és vízvezetékek fagy elleni védelméről még mielőtt elérkeznek az első őszi-téli fagyok!

Sokan nem tudják, hogy pontosan mit is kellene csinálniuk annak érdekében, hogy egy ilyen téliesítés valóban az ivóvízmérők és vízvezetékek fagy elleni védelmét szolgálja. Az alábbiakban leírjuk, hogy mit is kell pontosan tennie ahhoz, hogy tavasszal ne az legyen az első dolga, hogy a vízvezetékszerelőért telefonál.

A kerti csapokat el kell zárni és vízteleníteni, hogy minden, a csövekben maradt víz távozzon belőlük. Máskülönben a víz megfagy és szétrepeszti a csöveket. Ennek megfelelően a pincében, házon kívül elhelyezett aknák, vízórák sem tartalmazhatnak vizet, rendszeresen ellenőrizni kell őket az ivóvízmérők és vízvezetékek fagy elleni védelme során. Ezzel párhuzamosan meg kell győződni arról is, hogy az akna fedele nem sérült, illetve jól zár. Ha ezeket az egyszerű, de annál fontosabb dolgokat megtesszük, akkor nem kell a javítás, felújítás, helyreállítás költségeivel számolni tavasszal!

További tanácsokért ivóvízmérők és vízvezetékek fagy elleni védelméhez keressen fel minket bizalommal, illetve vegy igénybe szolgáltatásainkat a honlapunkon közzétett elérhetőségeink egyikén!

Címkék:

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88