Tavaszi vizes teendők: ellenőrizze a vezetékeket!

febr 15, 2019 | | Hasznos információk |

Már csak pár hét, és itt a tavasz, amit kivétel nélkül minden ember vár, hiszen végre lehet élvezni a napsütést, a jó levegőt és az ébredő élővilág látványát is. Ebben az időszakban nemcsak a természet éled újjá, hanem a különböző nyaralóövezetek is, ugyanis sokan kora tavasztól egészen késő őszig a szabadidejük nagy részét a nyaralóikban, vagy a hétvégi házaikban töltik, egy csendes, nyugodt környéken. Mivel ezek az ingatlanok egész télen pihentek, ezért – még mielőtt újra használatba vennék őket a tulajdonosaik – nem árt felmérni, hogy a hideg időszak hagyott-e valamilyen kárt maga után. Sajnos gyakran előfordul, hogy a vízaknák, vagy a vezetékek esnek áldozatául a télnek.

Ahhoz, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs vízszivárgás, vagy csőtörés a területen, bizonyos teendőkkel számolnia kell még a vízhasználat előtt. Először is vegye le a szigetelést a vízmérő aknáról, és jól szellőztesse ki. A bejövő vízvezetéken nyissa meg az elzárt főcsapot, és ellenőrizze, hogy van-e vízszivárgás. Pillantson rá a vízmérőre is! Ha szilánkosra törött, vagy repedt üveget lát, biztos lehet abban, hogy a vízmérő elfagyott. Mivel a szerkezet fagyvédelme a tulajdonos feladata, így a pótlásának költsége is Önt terheli.

Ha a vízaknában mindent rendben talált, következőleg fontos az épület belső csőrendszerét is ellenőriznie. Odabent a házban zárja el a vízcsapokat és a vécétartályt, majd vizsgálja meg a vízmérőt. Ha a szerkezet kis kereke így is pörög, abban az esetben valahol csőtörés van. Ilyenkor mihamarabb hívjon vízvezeték-szerelőt annak érdekében, hogy rövid időn belül meg lehessen találni a csőtörés helyét, így az épület sem ázik be, és Önnek sem kell plusz költséggel számolnia. A csőtörés elhárításáig mindenképp tartsa zárva az aknában lévő főcsapot.

Ha érinti Önt a csőtörés, vagy vízszivárgást észlelt a vezetékeken, mihamarabb keressen fel bennünket megadott elérhetőségeink egyikén, és vegye igénybe ezzel kapcsolatban javítási szolgáltatásainkat!

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88