Társasházi csőtörés – Ki a felelős, ki fizet a baj esetén?

2018. 12. 5. | | Hasznos információk |

Biztosan Ön is hallott már emeletes házon belül olyan csőtörésről, amikor az alsó szomszédnak keletkezett jelentős kára a hibából. Sajnos az ilyen típusú csőtörések mellé plusz problémaként felmerül a kárrendezési ügyintézés, melynek során a felek között előfordulhatnak nézeteltérések azzal kapcsolatban, hogy kinek milyen kötelezettségei vannak e téren.

Valójában a két fél vitájának nagyon egyszerűen véget lehet vetni, mégpedig akkor, ha a felek utána néznek a Polgárjogi Törvénykönyv ide vonatkozó részének, miszerint aki kárt okoz, köteles azt megtéríteni. Ez a szabály általános és független attól, hogy volt-e biztosítva a lakás, sőt, a károsult a Ptk. alapján akkor is kérheti a károkozótól az eredeti állapot visszaállításával járó kiadások megtérítését, ha a károsultnak van saját biztosítása. A csőtörés okozója fizethet saját költségeinek terhére vagy biztosítóján keresztül – feltéve, ha rendelkezik felelősségbiztosítást is tartalmazó lakásbiztosítással.

Ha Ön is emeletes társasházban él, és problémát észlel a vízvezetékekkel kapcsolatban, vegye elejét a csőtörésnek, keressen minket elérhetőségeinken!

Címkék:

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88