Ha a rejtett csőtörés helyét és jeleit keresni kell, akkor mi segítünk Önnek! A vízszivárgás a csőtörés előfutára, ám még időben nyakon lehet csípni, ha a jeleket felismerik a tulajdonosok és a hibát kiküszöbölik a szerelők.

A csőtörés nem csak úgy tud jelentkezni, hogy víz ömlik az eltört csőből. Vannak olyan esetek is, amikor a víz csupán szivárog, mert a törés csak egy repedésnek felel meg. Ezt nevezzük rejtett csőtörésnek, mert nem hívja fel magára a figyelmet. A repedés is problémát jelent, hiszen a víz egy apró résen is el tud folyni a csövekből. Egy ilyen vízvezeték hibának még nincsenek drámai következményei, de ha nem kezelik, akkor kialakulhat belőle egy komolyabb csőtörés is, ami komolyabb költségekkel is jár.

Amikor a repedéseken keresztül szökik el a víz, rejtett csőtörésről beszélünk. A tulajdonos sokszor nem is tudja, hogy mi zajlik a falak mögött, a konyhában vagy a fürdőszobában. Érdemes ébernek lenni és figyelni a jelekre, mert ezzel nagyon sok kellemetlenségtől és sok pénz elköltésétől tudja megkímélni magát..

rejtett csőtörésnek vannak szemmel észrevehető jelei, amiket ha helyesen azonosítunk be, akkor időben tudjuk kihívni a vízvezeték szerelőt és megelőzni a csőtörés elfajulását. Ilyen rejtett jelek, amik a rejtett csőtörésre utalnak, a megnövekedett vízfogyasztás, amit a vízóra számlapja és a vízszámla összeg is mutat. HA nem használ sok vizet vagy nem többet, mint addig, de mégis nő a fogyasztás, az gyanús. Ezen kívül az is árulkodó, ha alacsonyabbá válik a víznyomás és a megszokotthoz képest gyengébb vízsugár jön a csapokból. Itt még mindig nincsen vége a sornak, mert a rejtett csőtörésnek akár hangja is lehet. Amikor csend van a lakásban és hallgatózni kezdünk, észlelni lehet  egyfajta csendes zúgást a csövekből.

Ne várjon tovább, ha a rejtett csőtörés tüneteit beazonosította, hanem telefonáljon azonnal a megfelelő helyre! Forduljon bizalommal a vízvezeték szerelésben profi csapatunkhoz és kérjen tőlünk időpontot a csőtörés kivizsgálására a megadott elérhetőségeinken!

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88