Milyen károkat okozhat egy rejtett csőtörés?

ápr 4, 2019 | | Csőrepedés |

A csőtörés nem mindig jár mini árvízzel, vagy egyáltalán szemmel látható, egyértelmű jelekkel. Létezik egy alattomosabb típusa is, a rejtett csőtörés, aminek a felismerése sem mindig egyszerű.

A rejtett csőtörésre különféle jelek utalhatnak, amikről nem feltétlen gondolnánk, hogy a falban lévő vízvezetékek sérülésére és az elfolyó vízre mutatnak. Ilyen tünet például a gyorsabban pörgő vízóra, a hirtelen megemelkedő vízszámla, a csöpögő csap, az alacsony víznyomás, vagy a szűnni nem akaró zümmögő zaj.

Ha nem vizsgálják ki és tárják fel idejében a rejtett csőtörést, az bizony komolyabb problémákhoz is vezethet. Az egyik az, hogy a szivárgásból, repedésből nagyobb sérülés alakul ki és a csőtörésnek szemmel látható jelei is lesznek, az épületet, lakást elöntheti a víz, vagy a falak beázhatnak.

A rejtett vízszivárgás egészségügyi kockázatot is jelent, hiszen az állandóan vizesedő falak elkezdhetnek penészedni, a megtelepedő penészgombák pedig betegségeket okozhatnak, veszélyt jelentenek a légzőszervekre.

Keressen minket bizalommal rejtett csőtörés feltárása miatt is!

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88