Milyen eszközökkel történik a csőtörés bemérés?

2024. 06. 10. | , , , | Csőtörés bemérés |

A vízvezeték rendszerek csöveit könnyen érheti repedés vagy akár törés is. A sérülést minél előbb lokalizálni kell és javítani, különben komoly elázás lehet a vége a halogatásnak.

A repedt, törött csövek helyének beazonosítása modern bemérési módszerekkel történik. Többféle módszert is alkalmaznak, mindegyikben közös, hogy nem igényel semmilyen falbontást a felmérés. Azt hozzá kell tenni, hogy ez a javításra már nem biztos, hogy igaz, mert a csövek állapota határozza meg.

A csőtörés bemérési módszerek összehasonlítása

Nem egy, de több eszköz is a szakemberek rendelkezésére áll, ha a falakban futó csövek állapotát akarják alaposan feltérképezni.

– Hőkamerás vizsgálat: A szakember hőkamerát vezet a csövekbe és a műszer segítségével az aktuális hőmérsékleti különbségeket lehet érzékelni a falakban és padlókban. A műszer által jelzett értékek alapján lehet azonosítani a szivárgás helyét.

A nagy felbontású hőkamera munkáját a szigetelés sem akadályozza és megbízhatóan ki tudja mutatni a csövek, a szivárgó folyadék és a környezet közötti hőeltéréseket.

– Elektroakusztikus módszer: Ez a műszer nem a hőt, hanem a zajokat méri meg. A csövekben áramló víz keltette zajt fogja be és határozza meg és ez alapján lehet beazonosítani a csőtörés helyét.

Amit szabad szemmel vagy emberi hallással nem lehet megvizsgálni, azt nyugodtan rá lehet bízni a műszerekre, a pontosságukban sem fog csalódni a szakember.

– Jelzőgázos bemérés: Speciális gázokat vezetnek a csőrendszerbe, és a szakemberek végigkövetik a gázok szivárgását. A gáz természetesen nem mérgező, a csövekből történő távozás helyét pedig érzékelőkkel azonosítják a szakemberek.

Mitől függ, hogy melyik bemérési módot választja a szakember? A tapasztalatok, a körülmények, a csövek típusa is meghatározó.

Garantálni tudjuk, hogy a csőtörés bemérés bontás nélkül, gyorsan és eredményesen megtörténik. Ezután már csak tervet készítünk a javításra és elvégezzük a szükséges feladatokat. Forduljon hozzánk minél előbb, ha gyanús jeleket észlel a vízvezetékrendszer működésében!

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88