Mi az oka a falvizesedésnek és hogyan lehet megtalálni?

2023. 01. 19. | | Vízszivárgás |

A falvizesedés kellemetlen és sürgős javítást követel meg. A falban futó vízcsövek okozzák a jelenséget, de szakember nélkül nem szüntethető meg.

A falakban elhelyezett vízvezeték csövekből áll, amik különböző okokból kilyukadhatnak, elrepedhetnek. Ilyenkor keletkezik a vízszivárgás. A szivárgás a falban alakul ki, tehát csak akkor veszi észre a lakásban élő lakó vagy tulajdonos, amikor már  a víz túljutott a falakon.

A falon megjelenő vízfolt azonban nem azt jelenti, hogy a víz már a fal külső oldalát éri. Valójában a folt a falban lévő víz kipárolgásának a megjelenése. A kiépített vízzáró rétegek nem engedik, hogy a víz szétterjedjen, emiatt ott ütközik ki, ahol utat talál magának a nedvesedés. Ennek a jelenségnek az a tanulsága, hogy a vízfolt nem mindig jelzi a vízszivárgás pontos helyét. A szakember jól tudja, hogy könnyen előfordulhat, hogy a víz eredetét máshol fogja megtalálni.

Ma már nem kell a vízszivárgás felderítéséhez azonnal kalapácsot ragadni és a falat téglákra bontani. A rutinos szakember tudja, hogy az összegyűjtött információk segíteni fogják abban, hogy pontosan meg tudja határozni a csőrepedés elhelyezkedését. Természetesen a modern technológia is segíti a szakembert a hatékony és ügyfélbarát munkában.

A vízszivárgásról ki kell kérdezni a lakókat, meg kell ismerni a részleteket az épületről, a vízvezetékekről. Az ingatlan kora szinte semmit nem jelent, mert számos oka lehet egy repedésnek. A szivárgást például hibás beszerelés is okozhatja, így újépítésű ingatlanban is megjelenhet vízfolt a falakon.

A vízszivárgás a falban lévő vízvezeték elhasználódását is jelenti. A szivárgás még csak kezdete egy komolyabb elváltozásnak, aminek azonnali javítással elejét lehet venni. Biztosan Ön sem szeretné, ha a vízfolt a falon tovább nőne, ahogyan azt sem, hogy a vízszivárgásból csőtörés legyen. A falakon kívül a lakás többi része is bánhatja az ázást, ha a víz utat tör magának. Kerülje el a még jelentősebb vízkárt és a még nagyobb kiadásokat, hívjon vízszerelő szakembert a falvizesedéshez!

Címkék:

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Gabona Ferenc

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88