Kerti csap megnyitása tavasszal – Mire figyeljünk oda?

márc 20, 2023 | | Csőtörés a kertben |

Hamarosan szeretné a kerti csapot újra használni? Ha megfelelően téliesített, nem várja meglepetés, viszont fontos, hogy a hőmérséklet ne legyen fagypont alatt.

A kertes házban élő, és a földterülettel rendelkező emberek nagy segítsége a kerti csap. A különböző növények locsolása jóval egyszerűbb ennek köszönhetően. Minél nagyobb területről van szó, annál jobban számít a megfelelő csap használata.

Kertészkedés, ültetés során, és az egyéb munkálatokat követően is elengedhetetlen a víz biztosítása, mivel csak így oldható meg a kézmosás. Ebből a szempontból szintén lényeges szerepe van a csapnak. Ha gyermekek játszanak a szabadban, vagy állatokat szükséges rendszeresen itatni, egyaránt nagy szolgálatot tesz a kerti csap.

A hideg téli hónapok számos területen okozhatnak gondokat, ezért kiemelt figyelemben kell részesíteni azokat a vízvezetékeket, amelyek a szabadban találhatóak. Ősszel, még a fagyos időszak előtt lényeges teendő a téliesítés, amely során a kerti csapról sem szabad megfeledkezni.

Csupán néhány egyszerű mozdulatról van szó, aminek köszönhetően nem fog tavasszal elfagyott kerti csappal találkozni. Ha ez elmarad, észrevétlenül folyhat el nagy mennyiségű víz a kerti csap megnyitásakor tavasszal.

A repedések miatt egyre több víz távozhat, ami miatt jelentős összegek kifizetésére lehet számítani. Előfordulhat, hogy a következő fagy után ez még komolyabb problémával jár, ezért fontos minél hamarabb megtenni a szükséges lépéseket.

Az egyre kellemesebb, napsütéses nappalok megtévesztőek lehetnek, ugyanis a tavasz beköszöntekor még lehet fagy. Éppen ezért lényeges, hogy csak akkor kerüljön sor a kerti csap megnyitására tavasszal, ha várhatóan már nem lesz fagypont alatt a hőmérséklet. Ezzel rengeteg kellemetlenségtől óvhatja meg magát, és megbízható módon biztosíthatja a megfelelő mennyiségű vizet.

Ha kevésbé, vagy egyáltalán nem folyik víz a csapból, keressen fel bennünket! Fordítson figyelmet az óra rendszeres leolvasására, és ha ez elzárás mellett is működik, szintén forduljon hozzánk! Felkészülten vállaljuk a bemérést, a csőtörés javítását, és hasznos tanácsokkal is ellátjuk a további problémák megelőzése érdekében.

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88