Falszárítással sokat tehet a falak állapotának javításáért

2024. 01. 12. | , , , , | Gépi falszárítás |

A falszárítás leghatékonyabb módja, ha erre a célra gyártott berendezéseket kapcsol be és hagyja, hogy tegyék a dolgukat.

Az épületek falait különböző okokból érheti nedvesség, de mindegyik esetben közös, hogy mihamarabb véget kell vetni a vizesedésnek. Minél tovább nedvesek falak, annál nagyobb veszélybe kerül az épület maga is.

Milyen okból válnak a falak nedvessé?

1. A vizes fal szárítása leggyakrabban akkor válik indokolttá, ha az épületben vízszivárgás, csőtörés következik be. Az elöregedett, megsérült vízvezetékből víz jut a falakba, padlóra és lassan vagy gyorsan szétterjed. Hasonló eredménnyel járhat egy beázás is, akár rossz tető, akár felső szomszéd miatt.

A víz eltüntetése nem elég, mert a nedvességet beszívja az építőanyag. A túl sokáig fennmaradó nedvesség, a túl lassú száradás penész megjelenéséhez, rossz minőségű levegő kialakulásához vezet.

2. A gépi falszárításra szintén szükség van, ha kertes házról, földszinti lakásról van szó és a rossz vagy hiányos szigetelés miatt a talajvíz rendszeresen rongálja az épületet. A túl magas talajvíz betörhet a pincékbe is, hasonló károkat okozva.

Az ilyen esetekben a kiszárított falak csupán félmegoldást jelentenek. A teljes kiszárítást követően el kell végezni a hatékony szigetelést is annak érdekében, hogy a probléma ne térjen vissza.

3. A vizes falak gépi szárítása sajnos a rossz kivitelezés miatt is indokolttá válhat. Építkezés vagy felújítás alkalmával hibát véthet a kivitelező csapat, túl olcsón, gyorsan dolgoznak a szakemberek, így a szigetelés nem védi ki a nedvesedést.

A falszárítás nem felesleges pénzkidobás

A falak a nedvesedés mértékétől és okától függően tudnak maguktól kiszáradni. A legtöbb esetben erre nincs elég idő, illetve nem megy végbe a folyamat elég gyorsan.

Megtudtuk, hogy a falszárító gép bérlése több okból is indokolttá válhat. A feleslegesen hosszúra nyúlt várakozás és az ezzel járó költségek mind kivédhetőek. Keresse bizalommal a csapatunkat és ismerje meg a szolgáltatásainkat, kérjen segítséget a bérlés lebonyolításához!

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88