Csőtörés otthon: Az első lépések a baj felismerésétől a megoldásig

2023. 09. 25. | , , , | Csőrepedés, csőtörés jelei |

A csőtörés komoly probléma, ami azonnali elhárítást igényel, ezért nem árt tudni, hogy milyen lépések vezetnek a vízvezeték problémájának elhárításáig.

A következő, rövid összefoglalóban pontokba szedtük, hogy mi a teendő akkor, ha a vízvezetékkel, lefolyóval váratlan gond adódik. A csőtörés elhárításban a lakóknak is szerep jut.

Ne hagyja ázni a lakást!

  1. A felismerés a kiindulópont, mert ha ez hiányzik, akkor fennáll a kockázata annak, hogy a cső sérülése még jobban elmélyül és nagyobb kárt okoz az épületben. A csőtörés felismerése a tulajdonos pénztárcájára is pozitív hatással van, mert meg tudja kímélni a felesleges pénzköltéstől. A nedves foltok megjelenése, az elfolyó víz és az alacsony víznyomás, a csöpögő csap, a mozgó vízóraszámláló mind a cső sérülésére utaló tünetek. Kevésbé ismert, de ugyanolyan gyanús jel a területen terjengő bűzös csatornaszag, a megemelkedett páratartalom a levegőben vagy a penészfoltok a falon is.
  2. A felkészülés ugyanolyan lényeges, mint a felismerés. Ameddig ki nem érkezik a szerelő, hogy orvosolja a bajt, addig is lehet stabilizálni a vízvezetékrendszert és ezzel együtt megakadályozni, hogy további vízmennyiséget veszítsen az ingatlan tulajdonosa. Először is el kell zárni a vizet, méghozzá a rendszer főcsapján, ki kell kapcsolni a bojlert és akár ideiglenesen lefedni a lyukat, ha ez lehetséges.
  3. A javítást a szakember egy helyszíni felméréssel kezdi, amikor megállapítja, hogy hol van a sérülés és az milyen súlyos. A csőtörés bemérés okos kis eszközökkel történik, amiket a falban elhelyezkedő törések, repedések lokalizálására terveztek. Ezután már csak a javítás vagy a szükségessé vált csere az, ami  az utolsó feladat marad.

A csőtörés elhárításhoz szakember fog tudni valódi és tartós megoldást kínálni, ezért érdemes a legfontosabb telefonszámok között őrizni a megbízható szakemberek számát. A segítség hamarosan megérkezik a fürdőszobába, konyhába vagy a wc helyiségbe, ehhez megtalálja a csapatunk elérhetőségeit a honlapunkon. Keressen minket bizalommal!

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88