Csőtörés kialakulása és megoldása

febr 21, 2022 | | Csőrepedés, csőtörés jelei |

csőtörést nem mindig könnyű felismerni, de ki lehet javítani! A csőtörés lokalizálását és a javítást is ránk tudja bízni.

Egy csőtörés kialakulásához nem kell különleges dolognak történnie, a csövek állapota már elég ok lehet arra, hogy valahol repedés, illetve törés alakuljon ki. A helyszínre hívott vízvezeték szerelőnek az az első dolga, hogy a töréspontot beazonosítsa. A töréspont megtalálása nem mindig egyszerű feladat, mert a csőtörés sok esetben megbújik, a szivárgás nem jár észlelhető tünetekkel a falakon vagy a padlón. Vannak árulkodó jelek, a csőtörés nem kizárólag a hirtelen feltörő vízzel érkezik. A csöpögő csap, a túlfolyó szaniter, az elhasznált vízmennyiség vagy a vizesedő falak, a zúgó csövek a figyelmes lakónak feltűnnek. Az egyre idősebb, rosszul beszerelt vagy illesztett csövek repedhetnek, törhetnek. Mit tegyünk, ha csőtörés történt? A szivárgáshoz lavór vagy felmosó kell, hogy felfogja a vizet, a bojlert, a vizet el kell zárni, hogy ne legyen vízutánpótlás, ne szökjön el tovább a víz. Ideiglenesen be lehet foltozni a látható lyukat, amíg jön a szerelő.

A javítás költségeit érthető módon minden ügyfél már az elején szeretné pontosan tudni, de ez csak a helyszíni felmérés után körvonalazható. A mester ember szemügyre veszi a helyszínt és megkeresi, hol a hiba, majd a szükséges feladatok alapján meg tudja becsülni azt, hogy mekkora költségekre lehet számítani.

A csőtörés elhárítása több módszerrel is megtörténhet. A szakember felvázolja, hogy milyen lehetőségek vannak és elmondja, hogy melyik az előnyös döntés. A modern technológia segít abban, hogy a csőtörést helyre rakni ne kerüljön óriási összegbe. Ha nem rongálódott meg a cső és a fal vészesen, nem kell bontani, elég lehet a tömítő anyag is, de ha nagyobb a baj, szükség lehet a fal javítására, a csővezeték cseréjére is.

Ha csőtörésre gyanakszik vagy egyértelmű jeleit tapasztalja a problémának, keresse bizalommal a profi csapatunkat! A javítási munkálatokra előzetes tájékoztatást adunk minden érdeklődőnek az egyik elérhetőségünkön, telefonon vagy emailben.

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88