Csőtörés kialakulása és megoldása

febr 21, 2022 | | Csőrepedés, csőtörés jelei |

csőtörést nem mindig könnyű felismerni, de ki lehet javítani! A csőtörés lokalizálását és a javítást is ránk tudja bízni.

Egy csőtörés kialakulásához nem kell különleges dolognak történnie, a csövek állapota már elég ok lehet arra, hogy valahol repedés, illetve törés alakuljon ki. A helyszínre hívott vízvezeték szerelőnek az az első dolga, hogy a töréspontot beazonosítsa. A töréspont megtalálása nem mindig egyszerű feladat, mert a csőtörés sok esetben megbújik, a szivárgás nem jár észlelhető tünetekkel a falakon vagy a padlón. Vannak árulkodó jelek, a csőtörés nem kizárólag a hirtelen feltörő vízzel érkezik. A csöpögő csap, a túlfolyó szaniter, az elhasznált vízmennyiség vagy a vizesedő falak, a zúgó csövek a figyelmes lakónak feltűnnek. Az egyre idősebb, rosszul beszerelt vagy illesztett csövek repedhetnek, törhetnek. Mit tegyünk, ha csőtörés történt? A szivárgáshoz lavór vagy felmosó kell, hogy felfogja a vizet, a bojlert, a vizet el kell zárni, hogy ne legyen vízutánpótlás, ne szökjön el tovább a víz. Ideiglenesen be lehet foltozni a látható lyukat, amíg jön a szerelő.

A javítás költségeit érthető módon minden ügyfél már az elején szeretné pontosan tudni, de ez csak a helyszíni felmérés után körvonalazható. A mester ember szemügyre veszi a helyszínt és megkeresi, hol a hiba, majd a szükséges feladatok alapján meg tudja becsülni azt, hogy mekkora költségekre lehet számítani.

A csőtörés elhárítása több módszerrel is megtörténhet. A szakember felvázolja, hogy milyen lehetőségek vannak és elmondja, hogy melyik az előnyös döntés. A modern technológia segít abban, hogy a csőtörést helyre rakni ne kerüljön óriási összegbe. Ha nem rongálódott meg a cső és a fal vészesen, nem kell bontani, elég lehet a tömítő anyag is, de ha nagyobb a baj, szükség lehet a fal javítására, a csővezeték cseréjére is.

Ha csőtörésre gyanakszik vagy egyértelmű jeleit tapasztalja a problémának, keresse bizalommal a profi csapatunkat! A javítási munkálatokra előzetes tájékoztatást adunk minden érdeklődőnek az egyik elérhetőségünkön, telefonon vagy emailben.

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88