Csőtörés elhárítása a kertben

febr 6, 2020 | | Csőtörés a kertben |

csőtörés komoly probléma, mert egy sérült csőből egyik pillanatról a másikra elkezdhet ömleni a víz. Nem szivárgásról van szó, hanem törésről, tehát veszélyessé válhat a helyzet. A mindent elárasztó víz komoly károkat tud okozni az ingatlanban, a szomszéd ingatlanokban, de a kertet, udvart is eláztathatja. 

csőtörés nemcsak a házon belül keletkezhet, de a kertben is. Nem biztos, hogy egyértelmű, hogy ilyen probléma áll fenn, ezért fontos tisztában lenni azokkal a jelekkel, amik a kertben kialakult csőtörésre utalnak. Ilyen jel az, ha a kertben szinte állandóan nedves a föld, sár van, tócsák keletkeznek, víz áll a vízóraaknában, megnő a vízfogyasztás és vele együtt a vízszámla is.

Az okok között szerepelhet a csövek minősége, de az elöregedés is, rossz szerelésből fakadó hibák vagy pedig maga az időjárás. A kertben futó csövek könnyen elfagyhatnak, ha a tulajdonos nem gondoskodik megfelelően a rendszer víztelenítéséről. Az időjárás pedig egyike a legkomolyabb kockázatoknak, hiszen a fagyás még a legerősebb, minőségi csöveket is képes megrepeszteni. Ezért kiemelten fontos időt és figyelmet szánni a precíz téliesítésre.

Amennyiben víz marad a rendszerben, megnő a térfogata és jégdugók alakulhatnak ki a csövekben, ha sokszor fagypont alá esik a hőmérséklet. A jégdugó megrepeszti a csövet, ebből pedig csőtörés alakul ki. A törés azokat a részeket fenyegeti, amiket kevésbé használnak, tehát a víz nem áramol bennük rendszeresen.

Azért, hogy biztosra menjünk, el kell zárni a főcsapot, és megnézni, hogy a ház vízórájának kereke még mindig forog-e így is. Ha igen, akkor a kerti csőtörés helyzete áll fenn. A szakemberek segítenek abban, hogy a csőtörés elhárításra kerüljön a kertben.

Forduljon hozzánk bizalommal és vegye igénybe a szolgáltatásainkat csőtörés feltérképezésével és elhárításával kapcsolatban, kedvező árakon és gyors kiszállással dolgozunk! 

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88