Csőtörés az automata kerti öntözőrendszerben? Bízza ránk a javítást!

2020. 06. 10. | | Csőtörés a kertben |

A csőtörés egyike azoknak a problémáknak, amik a vizes blokkok működését egyik pillanatról a másikra meg tudják csákjázni. A víz megszokott áramlását egy sérülés a cső bizonyos részén megakasztja és a vízből több folyik el, mint kellene. A csőtörés házon kívül is jelentkezhet, hiszen itt is vannak csövek. Amikor kint kell keresni a hibát, az az öntözéssel is összefügghet, a öntözőrendszert is érheti sérülés, ami csőtörés vagy enyhébb esetben csőrepedés képében jelentkezhet.

Az automata kerti öntözőrendszerben a csőtörés vagy a csőrepedés egyértelmű jele az, ha vízszivárgást észlelünk a kertben. Rosszabb esetben nemcsak szivárog a víz, hanem feltör a földből, egy meghatározott ponton pedig tócsa gyűlik össze. Ilyenkor azonnal cselekedni kell. Az öntözőrendszer tulajdonosának azt javasoljuk, hogy ha nem ért a berendezéshez, ne tegyen semmit azon kívül, hogy elzárja a vizet. Ezután pedig hívjon szakembert, aki megfelelő felkészültséggel és felszereléssel rendelkezik ahhoz, hogy a csőtörést vagy csőrepedést azonnal kijavítsa.

Az ilyen tünetek gyakran jelentkeznek tavasszal. Jó tudni, hogy a téli fagykárok könnyen okozhatnak sérülést az automata kerti öntözőrendszer alkatrészeiben. Az első locsolás alkalmával ez meg is mutatkozik, ha valóban fagykár történt. Természetesen csőtörés a téltől függetlenül is történhet és több, különböző helyen is bekövetkezhet. Sérülhet valamelyik zónában vagy pedig a nyomó oldalon is a rendszer. A nyomó oldali sérülésnél a főcsapot kell vízteleníteni, a másik esetben csupán az érintett zónát. Mindkét intézkedést követően hívja a szerelőt!

Keressen minket bizalommal abban az esetben is, ha az automata kerti öntözőrendszer nem működik úgy, ahogyan kellene! Annak érdekében, hogy újra elindulhasson a locsolás a megszokott módon, szükség van a mi segítségünkre is. Tapasztalatunk és a rutinunk, felkészültségünk és az elhivatottságunk is garantálja, hogy elégedett lesz a szolgáltatásainkkal! A honlapunkon feltüntetett elérhetőségeink egyikén vegye fel velünk a kapcsolatot!

Címkék:

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88