A dugulás mellett a csőtörés az a probléma, ami a vizesblokk és a lakás elázásával is járhat. Azonnali javítást követel meg egy ilyen helyzet.

Az sosem jelent jót, ha egy cső, amiben naponta folyadék közlekedik, valamilyen módon megsérül. Elázást, javítási költségeket, haladéktalan intézkedést von maga után egy ilyen történés. A csőtörés az csőtörés vagy mégsem? Van különbség a vízvezeték sérülései között, kategorizálhatóak a törések?

Nem mindegy, hogy pontosan hol történik a csőtörés

Megkülönböztetjük a vízvezetékrendszer csöveit, amiket lefolyócsövekre és nyomócsövekre oszthatunk. A csőtörés elhárítás első lépése mindig a sérülés helyének pontos lokalizálása. Ez még a tapasztalt szerelőnek sem megy ránézésre, hiszen a falak eltakarják a csöveket. Ilyenkor kerülnek elő a csőtörés bemérés korszerű eszközei, amiknek a használatával már nem kell az ügyfelek idegein táncolni. Olcsóbb és kevesebb időt is vesz igénybe a kamerás vagy a jelzőgázos vizsgálat és garantált sikert is tud hozni.

Bevált trükk a csőtörés típusának megállapítására a víz elzására, amit egyébként minden hasonló esetben meg kell tenni. Amennyiben a vizet nem folyatják, de a beázás tovább terjed, nagy valószínűséggel a nyomócső lesz a szerelés tárgya.

A csőtörés nyomócsövekben kialakulva komoly problémát idézhet elő, mert a csőtörés javítás bontás nélkül nem kivitelezhető. A csövek alapanyaga sokféle lehet attól függően, hogy mikor épült az épület, milyen régi a csőrendszer és mit használtak a szakemberek az építkezéskor. A cső lehet vas, acél, réz is, ezek némelyikét nehezebb szerelni és könnyebben elhasználódhatnak, ellenben a modern műanyag csövekkel. A PVC, KPE csövek könnyen szerelhetőek, de egyes típusok könnyen is tönkre mehetnek.

A csőtörés javítást annak minden teendőjével bízza a mi csapatunkra. Keressen minket haladéktalanul, ha a vízvezeték csöveinek egyértelmű törésre, repedésre utaló jeleit tapasztalja vagy sérülésre gyanakszik! Az elérhetőségeinken további tájékoztatást tudunk adni a szolgáltatásainkról.

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88