Csőtörés a lefolyócsövekben

2023. 06. 29. | | Csőtörés bemérés |

A csőtörés nem válogat, ahol a vízvezeték sérült, öreg, meggyengült a fala, ott megtörténik a baj. A szakembernek azonban nem mindegy, hogy melyik csövet kell vizsgálnia.

A csőtörés laikus szemmel lehet katasztrofális vagy még menthető. A vízvezeték szereléssel foglalkozó szakemberek ennél gyakorlatiasabban kategorizálnak. A két fő csőtörés típust az alapján különböztetik meg, hogy melyik csövet érte a sérülés. Az egyik csőtörés lefolyócsövekben történhet meg, a másik pedig a nyomócsövekben történt sérülés.

Milyen csövek sérülhetnek meg egy rendszerben?

A falak vizesedése, a túl magas vízfogyasztás már indokolja a szerelő azonnali riasztását. A vizet ilyenkor el kell zárni, a vizesblokkok használat pedig felfüggeszteni a csőtörés javítás idejére. A csőtörés bemérés a korszerű eszközökkel a legtöbb esetben falbontás nélkül megtörténhet. Kivételes esetben szükség lehet a fal egy részének eltávolítására.

A csövek állapota, kora, javíthatósága és a bekövetkezett sérülés nagyban függ attól is, hogy milyen alapanyagból készült a cső és mikor. A lefolyócsövek készülhetnek például vasból, ezek a ritkábbak, régóta álló épületekben gyakoriak. A modern anyagokat a KG-PVC képviseli, ami nagyszerűen ellenáll korróziónak, de szennyvíz elvezetéséhez egyéb okból is előnyös. Ellenálló, rugalmas, évtizedeken át bírja, kevesebb vele a gond.

A harmadik alapanyaga a lefolyó csöveknek az eternit. Az ilyen csövek azok, amikre jellemző a szívósság és a hosszú élettartam, bár ezek is a régóta ismert és gyártott csövek kategóriáját képviselik.

A lefolyó csőtörés tehát egyik típust sem kíméli, de nem mindegy, hogy kezelik a problémát.

A csőtörés elhárítás nem jár felesleges felfordulással vagy üres ígéretekkel, de annál több eredménnyel, ha minket hív, amikor gyanús jeleket észlel. Lépjen velünk kapcsolatba, amennyiben csőtörésre vagy csőrepedésre gyanakszik és mi gondoskodunk arról, hogy megszűnjön a probléma, méghozzá minél előbb! A honlapunkon szerepelnek az elérhetőségeink, ha szüksége van ránk, itt elér minket!

Címkék:

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88