Csőtörés a kertben? Ne hagyja veszni a vizet!

máj 12, 2021 | | Csőtörés a kertben |

A csőtörés a kertben nem olyasmi, amit házilag meg lehet javítani. Kérje szakmailag felkészült csapat segítségét és bízza ránk a teljes procedúrát! A csőtörés nem mindig jár egyértelmű jelekkel éppen ezért van szükség gyakorlott szakemberre, aki tudja hol és mit kell keresni. A vízelfolyás jeleinek felismerése és a lehetséges csőtörés beazonosítása még csak fél siker. Ezután jön a vízvezeték sérülésének pontos meghatározása vagyis a csőtörés bemérés.

Amikor megtörtént a lokalizálás, akkor kerülhet sor magára a csőtörés javításra. A javításhoz speciális szerszámokra van szükség, de a vízvezeték sérülésétől függően, akár új alkatrész is kellhet. A csőtörés a kertben bizony komoly anyagi áldozatokat is követelhet, ha elhanyagolja a tulajdonos a vízvezetékrendszert. Hogyan lehet megelőzni egy csőtörést a kertben? Természetesen van néhány dolog, amit minden kert tulajdonos meg tud tenni annak érdekében, hogy a szerelővel minél ritkábban kelljen találkoznia.

A csőtörés a kertben gyakran egy fagyokkal teli tél után alakul ki. Az elfagyott csövek jelentik a leggyakoribb okát a csőtörésnek a kertben. A téli időszak előtt vízteleníteni kell a csöveket, ez nemcsak a fém csövekre igaz, a műanyagból készült vezetékeket sem szabad kihagyni a sorból. A körültekintő téliesítéssel később jelentős energiát, fáradtságot, időt és pénzt is meg lehet takarítani.

Megesik, hogy a probléma nem az évszakra és a mínuszokra vezethető vissza, hanem egyszerűen a csövek nem elég újak, a csőtörést a kertben a rossz telepítés vagy a silány alapanyagokból készült csőrendszer okozza. Szerencsére ezen is lehet segíteni, ha időben felfedezi a jeleket. Csöpögés, szivárgás, sártócsa és vízelfolyás esetén haladéktalanul hívjon szakembert és előzze meg a súlyosabb károkat!

Nem javasoljuk, hogy saját maga fogjon bele a csőtörés javításba, mert nem lehet biztos a sikerben. Keressen minket, ha észlelte a csőtörést a kertben és mi a megbeszélt időpontban kiérkezünk egy helyszíni felmérésre! Ezt követően tudunk pontos árat is mondani!

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88