Csőrepedések és alacsony vízveszteséggel járó vízszivárgások keresése

aug 16, 2021 | | Vízszivárgás |

A csőrepedés több okból is ki tud alakulni, de mindegyik sérülésben közös, hogy ha nem találják meg és javítják ki időben, akkor csőtöréssé fajulhat. A csőtörés egy komolyabb szintet jelent, ahol már a vízveszteség is nagyobb mennyiségű. A csőtörés kialakulása már nem puszta vízszivárgással jár együtt, hanem az ingatlanban vízkár is keletkezhet. Előzze meg a bajt és ha bármilyen mértékű vízszivárgást tapasztal, inkább gyanakodjon csőrepedésre!

A csőrepedés keresése már szakember feladata, aki birtokában van olyan eszközöknek, amiket azért terveztek meg, hogy a vízvezetékszerelés munkáját meg tudják könnyíteni. A modern eszközök közé olyan műszerek tartoznak, amikkel sokkal rövidebb időbe telik a csőrendszer feltérképezése, mint a korábban használt, hagyományos eszközökkel. A műszeres bemérés lényege, hogy a csőrendszer egy pontján kamerát vezet be a szakember és azzal addig keres, amíg meg nem találja a csőrepedés pontos helyét. Így nem kell falat bontani, ha nem muszáj.

A kamera mellett még egyéb eszközöket is be lehet vetni azért, hogy pontosan meg lehessen mutatni a csőrepedés elhelyezkedését. Alkalmaznak például jelzőgázt, ami a repedésen keresztül távozik, így máris lehet tudni, hol van szükség javításra. Lehet hőmérséklet alapján is keresni a csőrepedést, illetve a víz keltette zaj alapján is pontosan be lehet mérni, hogy a csövön hol van repedés. Ezek a módszerek lehetővé teszik azt, hogy reménytelen keresgélés, falbontás, hosszú órák helyett célirányos és hatékony legyen a munka. A rendelkezésre álló módszerek kiválasztását a vízvezeték típusa, az aktuális helyszín is befolyásolhatja.

csőrepedés vagy vízszivárgás keresést minden helyzetben igénybe vehetik ügyfeleink, ha gyors és hatékony megoldást keresnek a beazonosítatlan vízelfolyáshoz. Elég annyit tennie, hogy kapcsolatba lép velünk és szabad időpontot egyeztet a kiszálláshoz. A többi már a mi dolgunk. A honlapunkon megtalálja a cégünk elérhetőségeit, ezek bármelyikén kérhet tőlünk részletes felvilágosítást.

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88