Automata kerti öntözők szivárgása: ha a fagykár tönkretette a csöveket, hívjon minket!

márc 9, 2020 | | Csőtörés a kertben |

A tavaszi kerti munkálatok részét képezi az automata öntöző rendszer téli álomból való felélesztése. Ha a téliesítésnél mindent jól csináltunk, akkor nagy valószínűséggel nem lesz gond az öntözőrendszerrel, de előfordulhat, hogy kerti vízszivárgást fogunk észlelni az öntöző első használatakor. Ha ez többször megismétlődik vagy odáig fajul, hogy felfelé ömlik a víz a kertben, akkor joggal gyanakodhatunk arra, hogy az öntözőrendszer főnyomócsöve hibásodott meg.

Minden esetben gondoskodni kell arról, hogy a főcsapot elzárjuk, mielőtt beáll a fagy és minden vizet eltávolítsunk a csövekből. Ha az öntözőrendszer csöveiben marad víz, akkor a mínuszokban beálló fagyás megrongálhatja a csöveket. Ennek a tünete a kerti vízszivárgás, ami már az első kerti öntözés alkalmával jelentkezhet. A vízszivárgás a kertben tehát egy komoly meghibásodás jele lehet, a szivárgásból a sérülés mértékétől függően akár komolyabb vízmennyiség is feltörhet, ami elöntheti a kertet, az udvart. Amikor az öntözőrendszert az első használat alkalmával beindítjuk, ügyeljünk arra, hogy óvatosan helyezzük nyomás alá a rendszert. Így is egyértelművé fog válni, ha a csövek elrepedtek vagy komolyabb kár esett az állapotukban.

Mi a teendő egy ilyen kerti vízszivárgás bekövetkeztekor? Mindenekelőtt őrizze meg a nyugalmát, és zárja el a főcsapot. Innentől kezdve már szakember hozzáértésére lesz szükség, tehát mindenképpen hívjon kerti vízszivárgáshoz is olyan szolgáltatót, ami vízvezeték szerelésben jártas kollégákkal dolgozik. Amennyiben hozzáértő szakemberekre bízza az öntözőrendszer javítását, valószínűleg nem kell teljesen új rendszert vásárolnia, csak a sérült alkatrészeket kicseréltetni.

kerti vízszivárgást is profin kezeljük, nem véletlenül foglalkozunk ilyen jellegű munkákkal is. Keressen minket bizalommal, és vegye igénybe tudásunkat, rutinunkat, ne hagyja, hogy a kerti vízszivárgás keresztülhúzza a kerti munkákkal kapcsolatos terveit! A honlapunkon közzétett elérhetőségeink bármelyikén tud velünk időpontot egyeztetni és segítséget kérni kerti vízszivárgáshoz!

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88