A vízszivárgás a csőrepedés jele, ami könnyen csőtöréshez is vezethet. Egyik elváltozás sem jelent jót, ezért minél előbb a végére kell járni.

Egy tönkrement vízvezeték semmi jót nem jelent, mert vízpazarlást és magas javítási költségeket von maga után. Még nagyobb a baj, ha a sérült csövekről nincs is tudomása a tulajdonosnak. A hosszabb ideig tartó, rejtett szivárgás a falakban, a bútorokban és az épület szerkezetében is károkat tud okozni.

Mi okozza a vízszivárgást?

  1. Az időjárás legtöbbször a fűtetlen ingatlanokban vagy a kültéri csövekben tud problémát okozni. Természetesen a téli évszakban a fagypont alatti hőmérséklet nincs jó hatással a vízvezeték rendszerre. A vízóra, a csatlakozások is elfagyhatnak, repedés alakulhat ki a fagyás nyomában, ahonnan szivárogni kezd a víz.
  2. A csövek életkora már önmagában nyomós oka lehet a sérülések kialakulásának. Ezek vasból, ritkábban ólomból készülnek. A régi csövek anyaga elöregedhet és elfáradhat, könnyebben megadja magát és megreped.
  3. Építkezés, felújítás közben elkövetett tervezési, kivitelezési hibák is vezethetnek csőrepedéshez, töréshez. Kritikus pontnak számítanak az illesztések, de a cső meg is csavarodhat vagy túlfeszülhet.

A repedés helyét fel kell deríteni

A vízszivárgások keresése ma már korszerű eszközökkel, gyorsan és pontosan történik. A szakemberek előszeretettel alkalmazzák a kamerás, jelzőgázos vagy az akusztikus műszereket, amik különféle módszerrel, de ugyanolyan hatékonyan ki tudják mutatni a sérülés helyét.

A megelőzés ebben az esetben is rengeteget tud segíteni és sok pénzt lehet vele megspórolni is. Mit tehet a tulajdonos, hogy elkerülje a vízszivárgást? Ingatlanvásárlás előtt ajánlott átvizsgáltatni a csöveket szakemberrel, kiemelt tekintettel az állapotukra és a kivitelezésükre.

Jó hír minden ingatlan tulajdonosnak, hogy a vízszivárgás megtalálása bontás nélkül ma már lehetséges. Keressen minket bizalommal, ha gondja akad a vízvezetékekkel és szakértőkből álló csapatunk elvégzi a szükséges javításokat!

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88