A szennyvízcső törés jelei

jan 20, 2022 | | Csőtörés bemérés |

A szennyvízcső törés is rendelkezik tipikus jelekkel. Ismerje fel a tüneteket és hívjon időben szakembert a vízvezeték problémájához!

A csőtörés vagy a csőrepedés és a dugulás is olyan vízvezeték szereléssel kapcsolatos problémák, amiket gyakran tapasztalnak az ezzel foglalkozó szakemberek. A törés, a dugulás és a repedés is komoly károkat képesek okozni, a javításuk pedig súlyos összegekkel járhat. A megelőzés, a karbantartás az elsődleges megoldás, de a probléma időben történő felismerése is jelentősen csökkenteni tudja a javítás költségeit, illetve a javítást is meg lehet vele spórolni.

A csőtörésnek több fajtája van, mindegyik súlyos sérülése a vízvezetéknek. A falban futó, a padló alatti lefolyó csövek vagy a házon kívüli  szennyvízcső töréséről is beszélhetünk. A  szennyvízcső törés vagy repedés jeleit meg tudjuk különböztetni a vízvezeték rendszer többi részének meghibásodásra utaló jeleitől.

A dugulás például egy árulkodó jel. A falban futó csövek törésére például a nedvesedés mutat rá, de a külső szakaszoknál ez nem jelenik meg. Azonban a visszatérő dugulás a törött csőszakasz miatt alakulhat ki. Tehát, ha egy elhárított dugulás többször is visszatér, érdemes a  szennyvízcső törésére gyanakodni. Hogyan lehet felderíteni a  szennyvízcső törést és meggyőződni arról, hogy valóban ez a probléma áll fenn? A szakemberek a csőrendszer megfelelő szakaszait átvizsgálják és megtalálják a törés helyét. A vizsgálat történhet több módon is, az egyik a kamerás csatorna vizsgálat, de gyakran alkalmaznak például csőgörényt is. A csőgörény drótjával lemérik a csatornát, a hosszát pedig összevetik a csővel és az elakadás helyénél kijelölik a javítani való csőszakaszt.

A dugulást egy fa vagy bokor gyökerének a csőre fonódása is okozhatja, tehát nem mindig a  szennyvízcső törés okozza a víz elakadását. Ha sikerült lokalizálni a problémás csőszakaszt, elegendő a megjelölt helyen ásni, majd a problémának megfelelő megoldást alkalmazni, javítani vagy cserélni. A  szennyvízcső törés egyszerűen is javítható sérülés!

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88