A kerti csapok védelméről bővebben

dec 5, 2018 | | Csőtörés a kertben |

A tél beköszönte előtt az ingatlantulajdonosoknak számtalan teendőjük akad a zord időjárásra történő felkészülést illetően.Többek között ellenőrizniük kell a nyílászáróik állapotát, a fűtőberendezéseket és nem utolsó sorban a kerti csapokat is. Utóbbiakról az emberek hajlamosak megfeledkezni, ami több problémát okozhat, legfőképp azoknál a kerti csapoknál, amelyeknél már felütötte a fejét a korrózió valamely formája.

A téli időszak bizony egyáltalán nem kíméli a kerti csapokat, amik védelem és előkészítés nélkül könnyedén elfagyhatnak. Ilyenkor még a rozsdásodás és az apró repedések tovább ronthatják a helyzetet, így, ha nem figyel oda az ember kellően, tavasszal komoly helyreállítási kiadásokkal nézhet szembe. Az emberek általában azért is feledkeznek meg könnyedén a kerti csapokról, mert az időjárás évről-évre egyre furcsább jelenségeket produkál, a hétköznapok rohanása mellett pedig nehéz ezekre azonnal reagálni. Mire észbe kapnak, sokszor már késő bármit is tenni a csőtörés vagy a vízszivárgás megelőzésével kapcsolatban.

Sokan azt gondolják, hogy ideális megoldás, ha télvíz idejére takarást kapnak a csövek a csőtörés és a vízszivárgás ellen, azonban a földfelszín felett található, vízzel teli kerti csapokat hiába takarja be az ember. Ezzel a módszerrel nem lehet őket megfelelően megóvni az elfagyástól, ha a csap nem teljesen korróziómentes.

Ahhoz, hogy mindezen problémák megelőzhetőkké váljanak, mindig ellenőrizze a kerti csap állapotát még a hideg beköszöntése előtt, és ne feledkezzen meg annak elzárásáról! Ha úgy véli, hogy elöregedett szerkezetű a csap és jelentős mértékben rozsdásodott, mindenképp szereltesse le azt, és vásároljon új kerti csapot! Így nem kell a tavaszt kellemetlen helyzetekkel, kompromisszumokkal kezdenie a kerti munkák és a locsolás kapcsán.

Előzze meg a rozsdásodás okozta csőtörést vagy vízszivárgást, készítse fel a télre a kerti csapokat is! Ha ezzel kapcsolatban további kérdései lennének, vagy már megtörtént a baj, és szeretné szakember közreműködését kérni a helyreállításhoz, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88