A hideg foltok eltűnnek, ha megtörtént a fűtési rendszer átmosása

2022. 11. 21. | , | Fűtési rendszerek gépi tisztítása |

A fűtési szezon elkezdődött, a fűtési rendszert már bekapcsolta? Valami nem úgy működik, ahogyan kellene? A fűtési rendszer átmosása segíthet.

A fűtési szezon végeztével elzárjuk a radiátort, eltekerjük a fűtés kapcsolóját és örömmel megfeledkezünk a hideg évszakról egy teljes évre. Az ősz végével ismét mínuszok térnek vissza és a fűtésre újra szükségünk lesz. Előfordul, hogy ami még az előző szezonban teljesen megbízhatóan működött, az a következő alkalommal már ugyanúgy el is tud romlani.

A falak vagy a padló felmelegítésére is vannak fűtési rendszerek, ezek mindegyikében a csövekben keringő meleg víz felel azért, hogy a fűtés átmelegíthesse a kijelölt fal vagy padló felületeket. A fűtési rendszerrel kapcsolatban kialakult gond olyan tünetekkel jelentkezik, mint a foltokban megtapasztalható hidegség. Ha a radiátor egyes falak előtt meleg, mások előtt pedig hideg, akkor az a rendszer csöveinek eltömődését jelenti. A problémán azonban egyszerűen és nem utolsó sorban nagyon hatékonyan lehet segíteni.

A fűtési rendszer átmosása egy rutin feladat, ami arról gondoskodik, hogy a fűtési rendszer csöveiben kialakult lerakódásokat maradéktalanul eltüntesse. A padlófűtéshez és a radiátorokhoz is ugyanolyan sikerrel alkalmazható ez a módszer, ami vegyszeres átmosást jelent. A fűtéshez értő szakembernek minden eszköze megvan ahhoz, hogy ezt a problémát teljesen és kifogástalanul feloldja. A hideg vagy langyos radiátor, a foltokban kimaradó padlófűtés pedig csupán a múlté.

A fűtési rendszer átmosása, illetve a fűtési rendszerek gépi tisztítása a legtöbbször elegendő ahhoz, hogy a lerakódásoktól megszabadítsák a csöveket. Ez karbantartás, tehát nem jár semmilyen nagyobb lélegzetű költséggel, alkatrészcserével vagy a fűtési rendszer javíttatásával. A fűtésmosó gép megszabadítja a felmelegedést akadályozó szennyeződéstől a rendszert.

A telet csakis olyan radiátorral, fűtéssel vészelje át, ami teljes hatékonysággal képes működni! Hívjon minket bizalommal, ha szeretne gyors segítséget a megadott elérhetőségeinken!

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88