A csőtörés kialakulásának lehetséges okairól részletesebben

ápr 25, 2022 | | Csőrepedés, csőtörés jelei |

Egy csőtörésnek sok oka lehet, de nem mindet könnyű azonnal beazonosítani. Az alábbiakban sorra vesszük a csőtörés okait, részletesen.

csőtörés vagy csőrepedés egyaránt veszélyes változások egy vízcső állapotában, főleg akkor, ha nem kezelik őket időben. A probléma megoldásához meg kell találni a csőtörés vagy repedés forrását is és beazonosítani az okát. A gyakorlott szakemberek a rendelkezésükre álló, korszerű eszközökkel is meg tudják mondani, hogy honnan indul a vízszivárgás, a feltárást követően pedig a javítást is el tudják végezni az elvárt színvonalon.

Vegyük sorra, hogy melyek azok a leggyakoribb okok, amik egy cső hibájának kialakulásához vezethetnek! Nem kell ahhoz különösebb ok, hogy a vízvezeték elromoljon. Ez természetes folyamat, hiszen a rendszeres használat és a külső hatások együttesen hatnak a csövekre és azok lassan elhasználódnak. Az elöregedett csövekkel egyre több baj van és a csőtörés előbb vagy utóbb bekövetkezik, ha a végsőkig várnak a felújítással, korszerűsítéssel a tulajdonosok. Az időjárás amortizáló hatással van a csövekre, a fagy, a hőmérséklet ingadozás tönkre tudja tenni a vízvezetékrendszer csöveinek alapanyagát. A vízcsöveket rendszeresen éri hatás a nyomásingadozás oldaláról is, nem beszélve a közlekedés okozta megterhelésről. Gyakori, hogy a csőtörés oka egyszerűen a hozzá nem értés. Egy szakember, aki hibázott a karbantartás vagy javítás során vagy éppen rossz minőségű csöveket használt, megalapozza a későbbi csőtörést vagy csőrepedést.

csőtörés tehát több okból is meglephet bárkit de ha ismerjük a jeleket, figyelünk, akkor képesek vagyunk a károkat csökkenteni. Tegyen Ön is így, mi segítünk benne!

A vízvezetékszerelést elvégezzük Önnek, ha problémája támadt valamelyik vizesblokkban. A munkatársaink a helyszínre kiérkezve rövid időn belül lokalizálni tudják a csőtörés pontos helyét és a sérülés okát is. Ha szeretné igénybe venni a szolgáltatásainkat, akkor lépjem velünk kapcsolatba a honlapunkon közzétett elérhetőségeink egyikén!

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88