A csőtörés jelei, amik árulkodnak a vezeték állapotáról

2021. 12. 7. | , , | Csőrepedés, csőtörés jelei |

csőtörés jeleit észleli? Egy megbízható vízvezeték szerelő csapattal konzultáljon és minél előbb járjon a dolog végére!

A csőtörés jellegzetessége, hogy mindig vízszivárgással jár, de a csövekből elfolyó víz nem minden esetben észlelhető. A csőtörés jeleit éppen ezért kettő csoportba lehet besorolni. Az egyik csoportja a csőtörésnek a látható és azonnal észlelhető jelekből álló, a másik pedig a rejtett csőtörés, ami nem mutatja meg magát egyértelműen.

A csőtörést felismerni nem jelent problémát, ha olyan fajtával van dolgunk, aminél az elfolyt víz megjelenik a falakon vagy a padlón. Az eltört csövekből kijutó víz eláztatja a falat és kiütközik annak a felületén. A nedvesség egyértelműen árulkodik a csőszakasz problémájáról. Itt már nincs más teendő, csak a vízvezeték szerelővel megjavíttatni a vezetéket, hogy újra megbízhatóan használható legyen.

csőtörés jelei azonban lehetnek kevésbé felismerhetőek is. Ez azt jelenti, hogy a víz, ami a csövekből szivárog, nem mutatja meg magát, mert olyan helyen folyik el vagy olyan minimális mennyiségben, hogy nem hagy nyomot. A vízszivárgás pontos helyét speciális és korszerű műszerekkel lehet bemérni. A lakossági ügyfeleknek természetesen nincsen otthon kéznél kamerás vagy akusztikus mérőműszer, de a szakemberek rendelkeznek ilyesmivel és sikeresen használják is a munkájuk során.

A rejtett vízszivárgást úgy tudjuk a legegyszerűbben kiszűrni, ha figyeljük a vízórán a fogyasztást, illetve a víznyomást is figyelemmel kísérjük. A túl nagy vízmennyiség és az alacsony nyomás a csőtörés jelei, ahogyan a csatorna bűz, párásodás, a penész megjelenése is erre utalhat. Zárja el a vízórát, ha a számláló még mindig forog, hívja a szerelőt azonnal a csőtörés jeleinek felismerése után!

A csőtörés komoly dolog, mert a jelenség okai is komoly problémára vezethetőek vissza, ami az ingatlan állapotára van hatással. Ne hanyagolja el az ingatlanát, járjon nyitott szemmel az otthonában és ha csőtörés jeleit észleli, vízszivárgásra gyanakszik, akkor azonnal hívjon szerelőt! A vízvezeték szerelést bízza profi csapatunkra!

Megbízható vízszerelőre van szüksége? Forduljon bizalommal cégünkhöz, tekintse meg szolgáltatásainkat!

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88