Twitter
Tweets by aquasas
Youtube
Blogger

Szolgáltatások

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88

Vizsgálati módszerek és eszközök:

 • Műszeres csőrepedés keresés, rejtett vízszivárgás megtalálása bontás nélkül, lakásban és udvaron, föld alatt is.
 • Kamerás csatornavizsgálat lefolyóvezetékek sérülése és visszatérő dugulás esetén.
 • Csőtörések, repedések javítása, vízszerelés gyorsszolgálat, lakás, családi ház,iroda, és társasház részére.
 • Víz és lefolyóvezetékek nyomvonalának pontos meghatározása csempe,és föld alatt.
 • Jelzőgázos szivárgás keresés
 • Hőkamerás vizsgálat
 • Elektrosztatikus vizsgálat
 • Csatornakamerázás lefolyó vezetéken
 • Vezeték nyomvonalazás, helymeghatározás
 • Csőfagyasztás

 Ha úgy gondolja csőrepedés van a házában keressen!

Tekintse meg referenciaképeimet a Referenciák menüpontban

Gyors és megbízható vízszerelőre van szüksége? Érdeklődjön elérhetőségeinken!

Költséghatékonyan a profikkal!

Vízszivárgás keseríti meg életét? Váratlan csőtörés áldozata lett?
csőtörés

Hívjon és én segítek!

Ha vízszivárgást észlel az ember, az nem játék. Az átnedvesedett fal számos problémát okozhat otthonában. Közel 20 éves tapasztalattal rendelkezem a különböző vízzel kapcsolatos problémák kezelésében. A szakértelmünk nem csak a csőtörés és egyéb gondok kiküszöbölésére fókuszál, hanem a probléma forrásának felfedezésére is. Mindemellett szeretjük, ha megrendelőink nem csak a munka pontos és kifogástalan kivitelezésével elégedettek, hanem az ár is kedvükre való. Ezért törekszünk minden esetben a lehető legkevesebb költséggel járó megoldást alkalmazni, de nem a minőség rovására.

Szolgáltatásaink:

 • Műszeres csőrepedés keresés, rejtett vízszivárgás megtalálása bontás nélkül, lakásban és udvaron, föld alatt is.
 • Kamerás csatornavizsgálat lefolyóvezetékek sérülése és visszatérő dugulás esetén.
 • Csőtörések, repedések javítása, vízszerelés gyorsszolgálat, lakás, családi ház, iroda, és társasház részére.
 • Víz és lefolyóvezetékek nyomvonalának pontos meghatározása csempe, és föld alatt.

Ha minket választ elégedett lesz, legyen szó csőtörésről, szivárgásról, vagy lefolyószerelésről. Nem szabad elodázni a vízszivárgás és egyéb vízzel kapcsolatos problémák megszűntetését. Óvja meg Ön is környezete egészségét és lakóhelye épségét.

Hívjon azonnal, ha otthonában a víz az úr!

Hogyan történik a kamerás csatornavizsgálat?

A korábbi időkben, ha valami probléma volt a csatornákkal, sajnos kikerülhetetlen volt a bontás. Mivel a csatornák általában az utak alatt futnak, a javítás forgalomeltereléssel, dugókkal, hatalmas felfordulással jár. Ám van egy innovatív új technológia, amellyel csak akkor kell bontani, ha kiderítettük, valóban van-e meghibásodás. Ez pedig nem más, mint a kamerás csatornavizsgálat.
csőtörés

A kamera segítségével fel tudjuk mérni a csövek állapotát, meg tudjuk határozni a hibák, dugulások pontos helyét. A kamera képe egy monitoron követhető nyomon. Segítségével képet tudunk készíteni a hibáról, problémáról, így Ön is megbizonyosodhat arról, hogy olyan probléma orvoslásáért fizet, amely valóban létezik, célirányosan tudunk eljárni, pénzt és időt megspórolva ezzel, a számos kellemetlenségről nem is beszélve.

Ha bontásra kerül a sor, gondoskodunk arról, hogy miután végeztünk a munkával, nyoma se legyen annak, hogy ott jártunk. Az egyetlen következménye a munkánknak az Ön tiszta csatornája vagy csövei lesznek.

További információért forduljon hozzánk bizalommal!

Mire jó a műszeres csőrepedés keresés?

Ha csőtörés áldozatává válik, minden esetben gyorsan kell orvosolni a bajt, mielőtt a víz még nagyobb károkat okoz a falazatban vagy eláztatja a szomszédokat is. Minél előbb derítjük fel a csőrepedés helyét, annál nagyobb az esély arra, hogy kisebb károsodással és kevesebb anyagi ráfordítással megússzuk a cső rongálódását.

A műszeres csőrepedés keresés során a falazat bontása nélkül is képesek vagyunk bemérni a probléma forrását. Ezzel Ön jelentős anyagi előnyre tesz szert, hiszen nem kell újra burkoltatni a fürdőszoba vagy a konyha nagy részét. Szakértőink korszerű eszközökkel és nagy tapasztalattal látják el a műszeres csőrepedés keresést és az egyéb hasonló problémákat is orvosolnak otthonában, üzlethelyiségében.

A műszeres csőrepedés keresés után a problémát szakszerűen elhárítjuk. Önnek nincs más dolga, csak telefonálni nekünk, ha vizesedést észlel.

Ha nem szeretne nagyobb anyagi és szerkezeti kárt otthonában, ne halogassa az elhárítást!

Keressen minket bizalommal és kedvező áron, profi munkával tesszük ismét szárazzá otthonát!

 

Falvizesedést észlelt? Vagy netán csőtörésre gyanakszik? Segítünk!

csőtörésEgy ideje már feltűnt Önnek, hogy valami nem úgy működik az otthonában, ahogyan kellene? A vízvezetékrendszerre gyanakszik? Azt hihetnénk, hogy ha baj van a vízvezetékekkel, akkor azt azonal észlelhetjük. Ám ez nincs minden esetben így. Léteznek olyan meghibásodások, amik csak fokozatosan fedik fel magukat, és amelyekre csak idővel derül fény. Nem kell ahhoz hirtelen árvíz, hogy gond legyen a vízvezetékekkel.

Előfordulhat, hogy a csőtörés kezdetben csak apró csőrepedésként kezdődik. A cső még tartja magát, de már véglegesen megsérült és csak idő kérdése, hogy csőrepedés váljon belőle. Lehet, hogy bizonyos jeleket már Ön is észlelt, de még nem jutott el odáig, hogy szakemberrel is megnézesse, valóban csőtörésről van szó?

Ne habozzon túl sokáig, különben késő lesz, és sokkal nagyobb, komolyabb károkat kell helyreállítani, mint amilyenek most vannak. A komolyabb károkat pedig többnyire nagyobb költségek árán lehet kijavítani. Ezt senki sem szeretné, bizonyára Ön sem.

A rejtett csőtörés, illetve csőrepedés egyik jele lehet, ha a falakon, bizonyos helyeken foltok jelennek meg. A foltok vizesedés eredményeképpen alakulnak ki. Ha ugyanazon a helyen észleli őket, nagy az esélye, hogy a falban lévő csővezeték sérüléséből származnak. Az is gyanús lehet, ha a vízóra gyorsabban pörög, mint előtte. Szintén nem normális, ha a csapból érkező víz nyomása sokkal gyengébb, mint amilyen előtte volt. Ezek mind arra utalhatnak, hogy az egyik cső megsérült, és nem tudja a benne keringő vizet biztonságosan szállítani.

Forduljon profi vízvezeték szerelőkhöz, és járjon a végére a falvizesedésnek, derítse ki, hogy nincs-e csőtörés az otthonában! Hívjon minket bizalommal, és garantáljuk, hogy elégedett lesz a munkánkkal, hiszen kedvező áron dolgozunk és rugalmasan állunk a megbízásokhoz! Önnek is segítünk, ha a vízvezetékekkel akad gondja, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén, és akadályozzuk meg a nagyobb problémákat együtt!

 

Mit ne öntsünk a lefolyóba?

Háztartásunkban gyakran előfordulnak problémák, meghibásodások, kisebb-nagyobb káresetek, melyet gyorsan orvosolni kell, mielőtt nagyobb baj történik. Illetve számos olyan dolog van, amit érdemes elővigyázatosságból és a baj megelőzése végett szem előtt tartani. Lakásunk lefolyócsövei esetében is előfordul, hogy elöregednek, esetleg valamilyen behatás következtében elrepednek, kilyukadnak. Ez mind olyan nem várt esemény, amely igen bosszantó és költséges!

Lefolyócsöveink védelmének érdekében mindig tartsuk szem előtt, hogy soha ne öntsünk bele olyan anyagot, amely árthat a csöveknek és ezzel nem csupán dugulást, hanem komolyabb rongálódást is előidézhet.

Ne öntsük a lefolyóba:

 • Háztartási zsiradékot, használt olajat
 • Húst, belsőségeket
 • Darabos tárgyakat: kavicsok, csontok, gyümölcsmag, fém darabok, műanyag darabok, textíliák
 • Benzint, festékeket
 • Építési törmeléket, homokot
 • Mérgező, maró vegyszereket, kémiai anyagokat

Egy kis odafigyeléssel megelőzhetjük a komolyabb károkat, azonban ha szükséges, válasszuk profi szakember segítségét!

További információért forduljon hozzánk bizalommal!

A csőtörés felismerése

Ha megtörtént a baj és otthonunkat csőtörés sújtja, a legtöbb esetben ennek jelei azonnal láthatóak. Érzékelhetően átázik a plafon, de akár a falak is nedvesedni kezdhetnek vagy láthatóan szivárogni kezd a víz valamelyik vízvezetékből.

A csőtörésnek léteznek olyan jelei is, mint a nedvesedő falak, de intő jel lehet a korábbi hónapokhoz képest megnövekedett vízfogyasztás, illetve vízszámla is. A lappangó csőtörésről mi magunk is megbizonyosodhatunk néhány egyszerű lépést követően. Zárjon el minden csapot, majd a fő vízvezetéket is a lakásban. Ezután ellenőrizze a vízórát: ha azt tapasztalja, hogy a vízóra tovább forog, akkor joggal gyanakodhat arra, hogy sajnos csőtörése vagy csőrepedése van. Tüneti kezelésre van mód. Ha a kellemetlen élmény hétvégén, esetleg éjszaka következett be, legjobb, ha azonnal elzárja a főcsapot és vele együtt a bojlert is. A szivárgás alá tegyen lavórt.

Azonban nincs ok a kétségbeesésre, hiszen cégünket nyugodtan hívhatja hasonló helyzet esetén. Képzett és tapasztalt csapatunk a hívást követően gyorsan és megbízhatóan gondoskodik vízvezetékei helyreállításáról és a csőtörés megszüntetéséről!

Hárítsa el a bajt!

A háztartás egyik leggyakoribb problémája a dugulás. A lefolyó eldugulásának számos oka lehet, az alábbiakban bemutatjuk Önnek a legtöbbször előforduló problémákat!

A dugulás kialakulása két tényezőből eredhet, egyfelől lehet a szerkezet hibája, másfelől pedig az, hogy valamilyen idegen tárgy került a lefolyóba, többnyire az utóbbi eset áll fenn. Dugulást okozhat az ételmaradék, a különféle zsírok és mosogatószivacsok. Furcsa módon, hasonló gondokat idézhet elő a mosogatószer is, ami a lefolyóba öntve összetapaszthatja a szennyeződéseket, gátolva ezzel azok kitisztulását. Amennyiben ilyet szeretnénk tenni, úgy mindenképpen érdemes a dobozon feltüntetett hígítási arányokat betartani.

A fürdőszoba tekintetében az egyik legveszedelmesebb dolog a haj. Ezek ugyanis csomókban gyűlnek össze a lefolyóban, mely tisztítás nélkül szinte biztosan duguláshoz vezet.

Ha rendszeresen dugulást észlel otthonában, kamerás csatornavizsgálattal felkutatjuk a probléma forrását! Ha megbízható vízszerelőt keres, hívja bátran munkatársainkat, akik készséggel állnak szolgálatára!

Csőtörés a kertben

A csőtérés gyakran nem a lakáson, vagy házon belül történik, hanem a kertben is jelentkezhet, amely óriási mennyiségű vízveszteséggel járhat. A nagymennyiségű elszivárgott víz a felszínre tör és könnyedén észrevehetővé válik, melyből rögtön sejthetjük, hogy probléma van a csőrendszerrel. Amennyiben nem látványos a vízveszteség, csupán kisebb szivárgás áll fenn, azt a vízóra állásából deríthetjük ki, ezért érdemes figyelemmel kísérni az állását, hogy rögtön észrevegyük a bajt és elkerülhessük a nagyobb anyagi veszteségeket.

Amennyiben a nedvességnek, vízszivárgásnak nincsen látványos jele, a szakemberek a megfelelő diagnosztikai műszerek segítségével képesek bemérni a probléma helyét, ezért amint problémát észlelünk, valamint a gyanú felmerül, forduljunk szakértőkhöz! A karbantartott és javított rendszerrel megelőzhetőek a súlyosabb problémák a kertben és a házban egyaránt, és ezáltal a nagyobb kiadásokat is elkerülhetjük.

Amennyiben vízszivárgást észlel kertjében, keressen fel minket bizalommal elérhetőségeinken és készséggel állunk rendelkezésére!

Víz és lefolyóvezetékek nyomvonalának pontos meghatározása csempe és föld alatt

Életünk során adódhatnak olyan helyzetek, amikor új ingatlant vásárolunk, esetleg a meglévő épületet szeretnénk átépíteni vagy kertünket csinosítanánk, azonban akadhatnak olyan akadályozó tényezők, melyeket számításba kell vennünk a károk megelőzésének érdekében, például vízvezetékek és lefolyók. Továbbá üzemi építkezések során vagy közterületen történő események alkalmával is számos esetben van szükség a vezetékek nyomvonalának meghatározásra.

A víz és lefolyóvezetékek nyomvonalának pontos meghatározása csempe és föld alatt:

 • Fagyhatár meghatározása során elengedhetetlen lehet.
 • Házfelújítás, átépítés, korszerűsítés során.
 • Kerti földmunkák megkezdése előtt, a csövek megsértésének elkerülésének érdekében.
 • Parképítések során.
 • Üzemi területeken betemetett vagy bebetonozott csövek felkutatása esetén.

Az időben bemért csöveknek köszönhetően elkerülhetőek a megterhelő anyagi károk, valamit az ezzel járó bosszúság és hosszadalmas munkafolyamatok. Spóroljon időt és pénzt, kérje szakértők segítségét a vezetékek nyomvonalának meghatározásában, valamint további információkért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Padlófűtési rendszerek csőrepedése

Sok háztartásban vált egyre népszerűbbé a padlófűtés beépítése, hiszen számos előnnyel bír egy egyszerű radiátor mellett. A padlófűtés hőleadó egysége láthatatlan, nincs közvetlenül szem előtt, így nem kell hozzá igazítani a lakás berendezési tárgyainak stílusát, elhelyezését. A padlófűtési rendszer kialakításával helyet és energiát spórolhatunk, így egyre többen alkalmazzák otthonukban ezt a fűtési módot.

A padlófűtés fűtőcsöveinek kiválasztásakor oda kell figyelnünk, hogy tartós, ellenálló anyagból készült csöveket válasszunk. A fémfelületű csövek könnyen korrodálódhatnak használat során és ilyenkor előfordul, hogy rendszeres karbantartás hiányában a cső megreped, megtörik. Ennek következtében a hőleadás nagy veszteségekkel jár, a csőtörés során tönkrement fűtőcsövek akár használhatatlanná is válhatnak.

Ha az Ön padlófűtési rendszerének csövei is megtörtek, korrodálódtak, csőtörés történt, keressen fel a hibák mielőbbi orvoslására! Forduljon hozzám bizalommal bármilyen cső törése esetén, repedések kezelésére!

Csőtörés bemérése: A vízóra és a főelzáró csap

Egy esetleges csőtörés minden esetben kellemetlen jelenség, melynél a lehető legrövidebb idő alatt szükséges megtalálni a hiba forrását és ezzel elkerülni az óriási vízveszteséget és az okozott kárt. Nagyobb mértékű szivárgásnál ha nagy a vízveszteség és nem jön fel az udvaron a víz a ház alatt is lehet csőrepedés. A csőtörés bemérése során számos lehetőség adódik, amelyhez érdemes szakértő segítségét kérni, aki korszerű műszerek segítségével rövid időn belül megtalálja a hibapontot, valamint sok esetben a főelzáró csap is hatalmas segítséget jelenthet a bemérés során.

A vízóra segítségével könnyedén leolvashatjuk, ha a használaton kívüli nyomóvezetékekből ivóvíz távozik, szivárog el, amely hasznos támpontot jelent a hibafelkutatás során, valamint a főelzáró csap segítségével azt is meghatározhatjuk, hogy az épületen belül vagy kívül történik a szivárgás. A főelzáró csap segítségével a teljes belső vízellátást szakaszolhatjuk, azaz amennyiben ez után is tapasztaljuk a szivárgást, a baj a vízakna és az épület között van, vagy amennyiben megszűnik, az épületen belül kell keresni a csőtörést.

A csőtörés bemérésére mindig kérjük szakember segítségét! Cégünk sok éves tapasztalattal áll ügyfelei rendelkezésére, csőtörés esetén forduljon hozzánk bizalommal!

 

Beltéri csőrepedésre utaló jelek

Otthonunkban számos olyan csőrendszer található, amely valamilyen módon kapcsolódik a vízhálózathoz, azonban az idők során történő rendszeres használatnak és terhelésnek köszönhetően elöregedhetnek a csövek, illetve bármilyen meghibásodás keletkezhet bennük, melyeket gyakran már csak akkor veszünk észre, amikor komoly baj történik.

Csőrepedések esetén néhány jel észlelésével időben gondoskodhatunk a szakszerű javításról:

 • Vizesedő falak
 • Hirtelen, indokolatlanul megnövekvő számlák a vízfogyasztásról
 • Párás, dohos levegő és környezet
 • Penészedés és gombásodás kialakulása

A csőrepedés komoly anyagi károkkal és megterheléssel járhat, valamint otthonunk esztétikai értékére és egészségünkre is számos negatív hatást gyakorol, ezért minden esetben, időben forduljunk szakemberhez, aki modern felszereltségének köszönhetően feltárja és orvosolja a problémát.

Profi csőrepedésekkel kapcsolatos feltárásért és megbízható javításért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

Láthatatlan csőrepedés felismerése: A vízóra

A vízfogyasztás során igen nagy kellemetlenséget jelenthet, amennyiben azt tapasztaljuk, hogy fogyasztásunk indokolatlan módon megemelkedett, melynek következtében a számlánk végösszegén is óriási összeg szerepelhet.

Érthető módon a legtöbb fogyasztó azonnal a szolgáltatóhoz fordul és panasszal él, amennyiben jogtalannak érzi a kiszámlázott vízmennyiséget, azonban mielőtt hosszadalmas tortúrába kezdenénk, érdemes meggyőződni arról, hogy nem egy láthatatlan csőrepedés áll a bosszantó ügy hátterében. A legtöbb csőrepedésnek és csőtörésnek, látható külső jele van, vagy esetleg a falak nedvesedésével és a csapok csöpögésével egyértelművé válhat a helyzet, azonban előfordulhat, hogy vízóránk azért pörög zárt csapok esetében is, mert a falban vagy padlóban, esetleg külterületeken a ház körül vagy a kerti csap esetében csőrepedés történt és a mért vízmennyiség elfolyik.

Válasszon profi szerelőszakembert és kerülje el a láthatatlan csőrepedések következtében kialakuló súlyos anyagi kiadásokat! Tekintse meg weboldalunk információit modern és innovatív technológiával végzett szolgáltatásainkkal kapcsolatos tájékoztatásért, valamint keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

 

További oldalak: www.novikeramia.hu

Share Button

Facebook