Twitter
Tweets by aquasas
Youtube
Blogger

Szolgáltatások

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88

Vizsgálati módszerek és eszközök:
 • Műszeres csőrepedés keresés, rejtett vízszivárgás megtalálása bontás nélkül, lakásban és udvaron, föld alatt is.
 • Kamerás csatornavizsgálat lefolyóvezetékek sérülése és visszatérő dugulás esetén.
 • Csőtörések, repedések javítása, vízszerelés gyorsszolgálat, lakás, családi ház,iroda, és társasház részére.
 • Víz és lefolyóvezetékek nyomvonalának pontos meghatározása csempe,és föld alatt.
 • Jelzőgázos szivárgás keresés
 • Hőkamerás vizsgálat
 • Elektrosztatikus vizsgálat
 • Csatornakamerázás lefolyó vezetéken
 • Vezeték nyomvonalazás, helymeghatározás
 • Csőfagyasztás

 Ha úgy gondolja csőrepedés van a házában keressen!

Tekintse meg referenciaképeimet a Referenciák menüpontban

Gyors és megbízható vízszerelőre van szüksége? Érdeklődjön elérhetőségeinken!

Költséghatékonyan a profikkal!

Vízszivárgás keseríti meg életét? Váratlan csőtörés áldozata lett?
csőtörés

Hívjon és én segítek!

Ha vízszivárgást észlel az ember, az nem játék. Az átnedvesedett fal számos problémát okozhat otthonában. Közel 20 éves tapasztalattal rendelkezem a különböző vízzel kapcsolatos problémák kezelésében. A szakértelmünk nem csak a csőtörés és egyéb gondok kiküszöbölésére fókuszál, hanem a probléma forrásának felfedezésére is. Mindemellett szeretjük, ha megrendelőink nem csak a munka pontos és kifogástalan kivitelezésével elégedettek, hanem az ár is kedvükre való. Ezért törekszünk minden esetben a lehető legkevesebb költséggel járó megoldást alkalmazni, de nem a minőség rovására.

Szolgáltatásaink:

 • Műszeres csőrepedés keresés, rejtett vízszivárgás megtalálása bontás nélkül, lakásban és udvaron, föld alatt is.
 • Kamerás csatornavizsgálat lefolyóvezetékek sérülése és visszatérő dugulás esetén.
 • Csőtörések, repedések javítása, vízszerelés gyorsszolgálat, lakás, családi ház, iroda, és társasház részére.
 • Víz és lefolyóvezetékek nyomvonalának pontos meghatározása csempe, és föld alatt.

Ha minket választ elégedett lesz, legyen szó csőtörésről, szivárgásról, vagy lefolyószerelésről. Nem szabad elodázni a vízszivárgás és egyéb vízzel kapcsolatos problémák megszűntetését. Óvja meg Ön is környezete egészségét és lakóhelye épségét.

Hívjon azonnal, ha otthonában a víz az úr!

Hogyan történik a kamerás csatornavizsgálat?

A korábbi időkben, ha valami probléma volt a csatornákkal, sajnos kikerülhetetlen volt a bontás. Mivel a csatornák általában az utak alatt futnak, a javítás forgalomeltereléssel, dugókkal, hatalmas felfordulással jár. Ám van egy innovatív új technológia, amellyel csak akkor kell bontani, ha kiderítettük, valóban van-e meghibásodás. Ez pedig nem más, mint a kamerás csatornavizsgálat.
csőtörés

A kamera segítségével fel tudjuk mérni a csövek állapotát, meg tudjuk határozni a hibák, dugulások pontos helyét. A kamera képe egy monitoron követhető nyomon. Segítségével képet tudunk készíteni a hibáról, problémáról, így Ön is megbizonyosodhat arról, hogy olyan probléma orvoslásáért fizet, amely valóban létezik, célirányosan tudunk eljárni, pénzt és időt megspórolva ezzel, a számos kellemetlenségről nem is beszélve.

Ha bontásra kerül a sor, gondoskodunk arról, hogy miután végeztünk a munkával, nyoma se legyen annak, hogy ott jártunk. Az egyetlen következménye a munkánknak az Ön tiszta csatornája vagy csövei lesznek.

További információért forduljon hozzánk bizalommal!

Mire jó a műszeres csőrepedés keresés?

Ha csőtörés áldozatává válik, minden esetben gyorsan kell orvosolni a bajt, mielőtt a víz még nagyobb károkat okoz a falazatban vagy eláztatja a szomszédokat is. Minél előbb derítjük fel a csőrepedés helyét, annál nagyobb az esély arra, hogy kisebb károsodással és kevesebb anyagi ráfordítással megússzuk a cső rongálódását.

A műszeres csőrepedés keresés során a falazat bontása nélkül is képesek vagyunk bemérni a probléma forrását. Ezzel Ön jelentős anyagi előnyre tesz szert, hiszen nem kell újra burkoltatni a fürdőszoba vagy a konyha nagy részét. Szakértőink korszerű eszközökkel és nagy tapasztalattal látják el a műszeres csőrepedés keresést és az egyéb hasonló problémákat is orvosolnak otthonában, üzlethelyiségében.

A műszeres csőrepedés keresés után a problémát szakszerűen elhárítjuk. Önnek nincs más dolga, csak telefonálni nekünk, ha vizesedést észlel.

Ha nem szeretne nagyobb anyagi és szerkezeti kárt otthonában, ne halogassa az elhárítást!

Keressen minket bizalommal és kedvező áron, profi munkával tesszük ismét szárazzá otthonát!

 

Mit ne öntsünk a lefolyóba?

Háztartásunkban gyakran előfordulnak problémák, meghibásodások, kisebb-nagyobb káresetek, melyet gyorsan orvosolni kell, mielőtt nagyobb baj történik. Illetve számos olyan dolog van, amit érdemes elővigyázatosságból és a baj megelőzése végett szem előtt tartani. Lakásunk lefolyócsövei esetében is előfordul, hogy elöregednek, esetleg valamilyen behatás következtében elrepednek, kilyukadnak. Ez mind olyan nem várt esemény, amely igen bosszantó és költséges!

Lefolyócsöveink védelmének érdekében mindig tartsuk szem előtt, hogy soha ne öntsünk bele olyan anyagot, amely árthat a csöveknek és ezzel nem csupán dugulást, hanem komolyabb rongálódást is előidézhet.

Ne öntsük a lefolyóba:

 • Háztartási zsiradékot, használt olajat
 • Húst, belsőségeket
 • Darabos tárgyakat: kavicsok, csontok, gyümölcsmag, fém darabok, műanyag darabok, textíliák
 • Benzint, festékeket
 • Építési törmeléket, homokot
 • Mérgező, maró vegyszereket, kémiai anyagokat

Egy kis odafigyeléssel megelőzhetjük a komolyabb károkat, azonban ha szükséges, válasszuk profi szakember segítségét!

További információért forduljon hozzánk bizalommal!

A csőtörés felismerése

Ha megtörtént a baj és otthonunkat csőtörés sújtja, a legtöbb esetben ennek jelei azonnal láthatóak. Érzékelhetően átázik a plafon, de akár a falak is nedvesedni kezdhetnek vagy láthatóan szivárogni kezd a víz valamelyik vízvezetékből.

A csőtörésnek léteznek olyan jelei is, mint a nedvesedő falak, de intő jel lehet a korábbi hónapokhoz képest megnövekedett vízfogyasztás, illetve vízszámla is. A lappangó csőtörésről mi magunk is megbizonyosodhatunk néhány egyszerű lépést követően. Zárjon el minden csapot, majd a fő vízvezetéket is a lakásban. Ezután ellenőrizze a vízórát: ha azt tapasztalja, hogy a vízóra tovább forog, akkor joggal gyanakodhat arra, hogy sajnos csőtörése vagy csőrepedése van. Tüneti kezelésre van mód. Ha a kellemetlen élmény hétvégén, esetleg éjszaka következett be, legjobb, ha azonnal elzárja a főcsapot és vele együtt a bojlert is. A szivárgás alá tegyen lavórt.

Azonban nincs ok a kétségbeesésre, hiszen cégünket nyugodtan hívhatja hasonló helyzet esetén. Képzett és tapasztalt csapatunk a hívást követően gyorsan és megbízhatóan gondoskodik vízvezetékei helyreállításáról és a csőtörés megszüntetéséről!

Hárítsa el a bajt!

A háztartás egyik leggyakoribb problémája a dugulás. A lefolyó eldugulásának számos oka lehet, az alábbiakban bemutatjuk Önnek a legtöbbször előforduló problémákat!

A dugulás kialakulása két tényezőből eredhet, egyfelől lehet a szerkezet hibája, másfelől pedig az, hogy valamilyen idegen tárgy került a lefolyóba, többnyire az utóbbi eset áll fenn. Dugulást okozhat az ételmaradék, a különféle zsírok és mosogatószivacsok. Furcsa módon, hasonló gondokat idézhet elő a mosogatószer is, ami a lefolyóba öntve összetapaszthatja a szennyeződéseket, gátolva ezzel azok kitisztulását. Amennyiben ilyet szeretnénk tenni, úgy mindenképpen érdemes a dobozon feltüntetett hígítási arányokat betartani.

A fürdőszoba tekintetében az egyik legveszedelmesebb dolog a haj. Ezek ugyanis csomókban gyűlnek össze a lefolyóban, mely tisztítás nélkül szinte biztosan duguláshoz vezet.

Ha rendszeresen dugulást észlel otthonában, kamerás csatornavizsgálattal felkutatjuk a probléma forrását! Ha megbízható vízszerelőt keres, hívja bátran munkatársainkat, akik készséggel állnak szolgálatára!

Csőtörés a kertben

A csőtérés gyakran nem a lakáson, vagy házon belül történik, hanem a kertben is jelentkezhet, amely óriási mennyiségű vízveszteséggel járhat. A nagymennyiségű elszivárgott víz a felszínre tör és könnyedén észrevehetővé válik, melyből rögtön sejthetjük, hogy probléma van a csőrendszerrel. Amennyiben nem látványos a vízveszteség, csupán kisebb szivárgás áll fenn, azt a vízóra állásából deríthetjük ki, ezért érdemes figyelemmel kísérni az állását, hogy rögtön észrevegyük a bajt és elkerülhessük a nagyobb anyagi veszteségeket.

Amennyiben a nedvességnek, vízszivárgásnak nincsen látványos jele, a szakemberek a megfelelő diagnosztikai műszerek segítségével képesek bemérni a probléma helyét, ezért amint problémát észlelünk, valamint a gyanú felmerül, forduljunk szakértőkhöz! A karbantartott és javított rendszerrel megelőzhetőek a súlyosabb problémák a kertben és a házban egyaránt, és ezáltal a nagyobb kiadásokat is elkerülhetjük.

Amennyiben vízszivárgást észlel kertjében, keressen fel minket bizalommal elérhetőségeinken és készséggel állunk rendelkezésére!

Víz és lefolyóvezetékek nyomvonalának pontos meghatározása csempe és föld alatt

Életünk során adódhatnak olyan helyzetek, amikor új ingatlant vásárolunk, esetleg a meglévő épületet szeretnénk átépíteni vagy kertünket csinosítanánk, azonban akadhatnak olyan akadályozó tényezők, melyeket számításba kell vennünk a károk megelőzésének érdekében, például vízvezetékek és lefolyók. Továbbá üzemi építkezések során vagy közterületen történő események alkalmával is számos esetben van szükség a vezetékek nyomvonalának meghatározásra.

A víz és lefolyóvezetékek nyomvonalának pontos meghatározása csempe és föld alatt:

 • Fagyhatár meghatározása során elengedhetetlen lehet.
 • Házfelújítás, átépítés, korszerűsítés során.
 • Kerti földmunkák megkezdése előtt, a csövek megsértésének elkerülésének érdekében.
 • Parképítések során.
 • Üzemi területeken betemetett vagy bebetonozott csövek felkutatása esetén.

Az időben bemért csöveknek köszönhetően elkerülhetőek a megterhelő anyagi károk, valamit az ezzel járó bosszúság és hosszadalmas munkafolyamatok. Spóroljon időt és pénzt, kérje szakértők segítségét a vezetékek nyomvonalának meghatározásában, valamint további információkért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Padlófűtési rendszerek csőrepedése

Sok háztartásban vált egyre népszerűbbé a padlófűtés beépítése, hiszen számos előnnyel bír egy egyszerű radiátor mellett. A padlófűtés hőleadó egysége láthatatlan, nincs közvetlenül szem előtt, így nem kell hozzá igazítani a lakás berendezési tárgyainak stílusát, elhelyezését. A padlófűtési rendszer kialakításával helyet és energiát spórolhatunk, így egyre többen alkalmazzák otthonukban ezt a fűtési módot.

A padlófűtés fűtőcsöveinek kiválasztásakor oda kell figyelnünk, hogy tartós, ellenálló anyagból készült csöveket válasszunk. A fémfelületű csövek könnyen korrodálódhatnak használat során és ilyenkor előfordul, hogy rendszeres karbantartás hiányában a cső megreped, megtörik. Ennek következtében a hőleadás nagy veszteségekkel jár, a csőtörés során tönkrement fűtőcsövek akár használhatatlanná is válhatnak.

Ha az Ön padlófűtési rendszerének csövei is megtörtek, korrodálódtak, csőtörés történt, keressen fel a hibák mielőbbi orvoslására! Forduljon hozzám bizalommal bármilyen cső törése esetén, repedések kezelésére!

Csőtörés bemérése: A vízóra és a főelzáró csap

Egy esetleges csőtörés minden esetben kellemetlen jelenség, melynél a lehető legrövidebb idő alatt szükséges megtalálni a hiba forrását és ezzel elkerülni az óriási vízveszteséget és az okozott kárt. Nagyobb mértékű szivárgásnál ha nagy a vízveszteség és nem jön fel az udvaron a víz a ház alatt is lehet csőrepedés. A csőtörés bemérése során számos lehetőség adódik, amelyhez érdemes szakértő segítségét kérni, aki korszerű műszerek segítségével rövid időn belül megtalálja a hibapontot, valamint sok esetben a főelzáró csap is hatalmas segítséget jelenthet a bemérés során.

A vízóra segítségével könnyedén leolvashatjuk, ha a használaton kívüli nyomóvezetékekből ivóvíz távozik, szivárog el, amely hasznos támpontot jelent a hibafelkutatás során, valamint a főelzáró csap segítségével azt is meghatározhatjuk, hogy az épületen belül vagy kívül történik a szivárgás. A főelzáró csap segítségével a teljes belső vízellátást szakaszolhatjuk, azaz amennyiben ez után is tapasztaljuk a szivárgást, a baj a vízakna és az épület között van, vagy amennyiben megszűnik, az épületen belül kell keresni a csőtörést.

A csőtörés bemérésére mindig kérjük szakember segítségét! Cégünk sok éves tapasztalattal áll ügyfelei rendelkezésére, csőtörés esetén forduljon hozzánk bizalommal!

 

Beltéri csőrepedésre utaló jelek

Otthonunkban számos olyan csőrendszer található, amely valamilyen módon kapcsolódik a vízhálózathoz, azonban az idők során történő rendszeres használatnak és terhelésnek köszönhetően elöregedhetnek a csövek, illetve bármilyen meghibásodás keletkezhet bennük, melyeket gyakran már csak akkor veszünk észre, amikor komoly baj történik.

Csőrepedések esetén néhány jel észlelésével időben gondoskodhatunk a szakszerű javításról:

 • Vizesedő falak
 • Hirtelen, indokolatlanul megnövekvő számlák a vízfogyasztásról
 • Párás, dohos levegő és környezet
 • Penészedés és gombásodás kialakulása

A csőrepedés komoly anyagi károkkal és megterheléssel járhat, valamint otthonunk esztétikai értékére és egészségünkre is számos negatív hatást gyakorol, ezért minden esetben, időben forduljunk szakemberhez, aki modern felszereltségének köszönhetően feltárja és orvosolja a problémát.

Profi csőrepedésekkel kapcsolatos feltárásért és megbízható javításért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

Láthatatlan csőrepedés felismerése: A vízóra

A vízfogyasztás során igen nagy kellemetlenséget jelenthet, amennyiben azt tapasztaljuk, hogy fogyasztásunk indokolatlan módon megemelkedett, melynek következtében a számlánk végösszegén is óriási összeg szerepelhet.

Érthető módon a legtöbb fogyasztó azonnal a szolgáltatóhoz fordul és panasszal él, amennyiben jogtalannak érzi a kiszámlázott vízmennyiséget, azonban mielőtt hosszadalmas tortúrába kezdenénk, érdemes meggyőződni arról, hogy nem egy láthatatlan csőrepedés áll a bosszantó ügy hátterében. A legtöbb csőrepedésnek és csőtörésnek, látható külső jele van, vagy esetleg a falak nedvesedésével és a csapok csöpögésével egyértelművé válhat a helyzet, azonban előfordulhat, hogy vízóránk azért pörög zárt csapok esetében is, mert a falban vagy padlóban, esetleg külterületeken a ház körül vagy a kerti csap esetében csőrepedés történt és a mért vízmennyiség elfolyik.

Válasszon profi szerelőszakembert és kerülje el a láthatatlan csőrepedések következtében kialakuló súlyos anyagi kiadásokat! Tekintse meg weboldalunk információit modern és innovatív technológiával végzett szolgáltatásainkkal kapcsolatos tájékoztatásért, valamint keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

 

Kisebb csőrepedések javítása

A kényelmes mindennapjainkat igen kellemetlenül érintheti, ha egy-egy apróbb meghibásodás történik otthoni berendezéseinkkel, vagy rendszerekkel kapcsolatban, például vízvezetékek, melyek gyakran elsőre nem is olyan szembetűnőek, azonban hatásuk mégis érezhető.

A kisebb csőrepedések könnyedén helyreállíthatóak, amennyiben időben észleljük és orvosoljuk őket, azonban a nagyobb károk és megterhelő anyagi kiadások érdekében fontos, hogy laikusként inkább forduljunk vízszerelő szakemberhez a kellemetlenségek elkerülése érdekében.

A kisebb csőrepedések jelentkezhetnek látható helyen, legyen szó a fürdőszobáról, vagy a konyháról, azonban problémásabb esetekben rejtett helyeken, a háztól kívül eső és egyéb helyeken is előfordulhatnak, melyekkel szemben a szakemberek hatékonyan léphetnek fel és sok esetben könnyedén javíthatják őket.

Kisebb csőrepedések észlelése vagy gyanúja esetén minden esetben forduljon szakemberhez, aki a szükséges modern technikai felszereltségnek és tapasztalatnak köszönhetően hatékonyan elhárítja a probléma forrását! Szolgáltatásainkkal kapcsolatos bővebb tájékoztatásért tekintse meg weboldalunkat, valamint forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

 

Vízszivárgás kimutatása jelzőgázzal

Young plumber fixing a sink at kitchen.A csőtörés, vízszivárgás általában hirtelen, alattomosan tör be a békés hétköznapokba és egy csapásra felfordulást okozhat a legrendezettebb otthonban is. A víz számos, a mindennapokban nélkülözhetetlen tevékenység részét képezi, mosni, takarítani, mosakodni is nehezen lehet nélküle. Ebből következik, hogy csőrepedés is azonnali, vízszerelési segítséget igényel.

A mai technológia már lehetővé teszi, hogy többféle műszeres módszerrel könnyen, gyorsan és a legkisebb kellemetlenség mellett megállapítható legyen a repedés pontos helye.

Az egyik ilyen módszer a jelzőgázas vízszivárgás megállapítás. Ennek a módszernek a lényege, hogy a sérült vezetéket feltöltik nitrogén és hidrogén gáz keverékével, amely aztán a repedésen keresztül távozik, így könnyen meghatározható a repedés helye.

A jelzőgázas repedés meghatározás nagy előnye, hogy fűtési és vízrendszereknél egyaránt alkalmazható. Általában a kis vízveszteséggel járó sérülések esetében ajánlott, illetve azon vízvezetékek meghatározásához, melyek a föld alatt húzódnak és nehezen behatárolhatóak. A jelzőgázas bemérés további előnye, hogy képes áthatolni a föld, beton és aszfalt rétegen is.

Ha Önnél is vízszivárgás, csőrepedés tapasztalható, keressen megbízható vízszerelőt, hívja vízszerelés gyorsszolgálatunkat, és hamar elhárítjuk a problémát!

 

Hőkamerás bemérés

csőtörés.huA csőtörés azon bosszantó dolgok közé tartozik, melyek alattomosan és váratlanul törnek be a hétköznapokba, feldúlva a megszokott kényelmet. A csőtörés kijavítása bizonyos esetekben meglepően drága tud lenni, főleg akkor, ha a repedés helye nem egyértelmű, és fel kell kutatni azt. Ilyenkor a falbontások, és azok visszafalazása plusz költséget jelent a csőtörés áldozatainak.

A modern technika ma már lehetővé teszi a csőtörés meghatározását, mellyel időt és költségeket spórolhatunk meg, illetve az ezzel járó károkat minimalizálhatjuk a műszeres vizsgálattal. A hőkamerás csőtörés meghatározás is ebben segíti a vízvezeték szerelőket és ügyfeleket.

A hőkamerás helymeghatározás segítségével infravörös képek készülnek a ház vagy lakás falairól. A törés ott van, ahol nedvesek a falak, itt a hőmérséklet alacsonyabb, ezt pedig a hőkamera érzékeli. Így pontosan kimutatható hol kezdődik, és hol végződik a károsodás.

Spóroljon a modern technika segítségével, és kérje a mi segítségünket, ha csőtörés áldozatává vált!

 

Gyors csőrepedés keresés modern eszközökkel

csőtörés.huSajnos mindannyiunk életében előfordulhatnak balesetek, így egy csőtörés is bármikor meglephet bennünket, mely aztán komoly károkat okoz. A nagy anyagi károk mellett olyan esztétikai kár is keletkezhet, amely újabb költséget jelent (például a lehámlott falfesték vagy penészedés).

Éppen ezért igen fontos, hogy csőtörés esetén minél előbb szakembert hívjunk, és megtaláljuk a gond forrását. Fontos tudnunk, hogy minél hamarabb kerül javításra vagy cserére a hibás cső, annál kevesebb fejfájást okoz a beázás.

Innovatív és megbízható megoldást nyújt a műszeres keresés, ráadásul ez a fajta megoldás abszolút nem igényel bontómunkát, így is spórolva kiadásainkon. Jótékony mellékhatása a műszeres csőrepedés keresésnek, hogy egyéb rendellenességekre is fény derülhet, így megelőzhetjük a további meghibásodások kialakulását.

Fontos tudnunk, hogy a csőtörés rendkívül komoly dolog, házilag próbálkoznunk a megoldással szinte felesleges. Mindenképpen hívjunk megfelelően képzett szakembert, aki azonnal tudja, hogy a különböző helyzetekben mi a teendő.

Amennyiben megbízható szakembert keres, a legjobb helyen jár! Csőtörés esetén keressen bennünket bátran!

 

Kellemetlen probléma, gyors megoldás!

csatornakamerázásVizes a padló vagy a fal? Indokolatlanul magas vízszámla érkezik? Ez bizony csőtörés is lehet!

A csőtörés alapvetően gyakori probléma, hiszen az évek múlásával a csövek, mint minden más, elhasználódik, megrepedezik vagy akár el is törhet. De nem csak az elhasználódás az, ami rongálja a csövek tartósságát, hanem a különböző vegyi anyagok, és a hőmérséklet is.

Ha bármilyen gyanús dolgot észlel, még a legkisebbet is, érdemes szakemberhez fordulni, mert még megelőzhető a nagyobb probléma. Szerencsésebb esetekben csak a repedés a hibás a problémákért, ezt még időben kezelve elkerülheti a nagyobb és kellemetlenebb meglepetéseket.

Mi különböző korszerű eszközökkel és szolgáltatásokkal állunk rendelkezésére, mint például csatornakamerázás, mellyel megkeressük a problémát, majd azonnal orvosoljuk is.

Ha csőtörésre gyanakszik, keressen fel minket azonnal, hogy minél előbb megszabadíthassuk a kellemetlen problémától! Szolgáltatásainkkal kapcsolatos kérdéseivel bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Mikor kérje a vízszerelő segítségét?

csőtörés.huA házi praktikák sok esetben beválnak a dugulás megelőzésnél, azonban a vízvezetékek kiépítésénél, bizonyos jellegű problémáknál mindenképpen érdemes szakképzett vízszerelőt felkeresnie. A nem szakszerűen végzett munkálatok komoly baleseteket okozhatnak.

A csőtörés és a dugulás szinte a legáltalánosabb probléma, ezeknek sok fajtája létezik. A vízszerelő tanácsa, hogy a megelőzés precíz legyen. A megelőzés problematikája visszanyúlik egészen odáig, hogy milyen szakembert választunk a vízvezeték rendszer kiépítésekor és milyen minőségű anyagok kerülnek felhasználásra. Házvásárlás esetén is érdemes szakember segítségét kérni, hogy mérje fel a csőrendszereket, esetleges javításokat végezzen a biztonság érdekében. Fontos szempont tehát, hogy mindig szakképzett vízszerelő szakemberekkel végeztesse ezeket a munkálatokat.

A másik leggyakrabban igénybevett szolgáltatás a vizes helyiségek építése, javítása, a berendezések cseréje, bojlerbekötés, vízmérők cseréje. A kültéri csatornák kialakításánál is kérje mindenképpen vízszerelő segítségét.

Ha a fent említett problémák közül bármelyik felfedezhető otthonában, vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot, hogy minél előbb segíthessünk!

 

Gyors segítség a bajban!

Smiling plumberA csőtörés nem csak a legkellemetlenebb, de a legalattomosabb meghibásodások egyike is. Van úgy, hogy egy hirtelen bekövetkező baleset következtében percek alatt elázik az egész fürdőszoba, de lehet, hogy egy lassan kialakuló dugulás nehezíti meg a mindennapok rutinját. Az is lehet, hogy nem is vagyunk tudatában annak, hogy csőrepedés áldozatai vagyunk, hiszen a jelek nem mindig szemmel láthatóak vagy egyértelműek.

Akár beázásról, dugulásról, csőtörésről vagy csőrepedésről van szó, mindig jól jön a gyors és szakszerű segítség. Amennyiben bajba került, ne habozzon minket hívni és vegye igénybe gyorsszolgálatunkat. Vízszerelőink közül mindig van valaki, akire számíthat, ehhez pedig csak annyit kell tennie, hogy felhívja a megadott számot, és kollégáink közül valaki azonnal Önhöz irányítja szakemberünket.

Ha gyors segítségre szorul, vagy ha csupán gyanakszik a csőrepedésre, bátran keressen fel minket, és bízza ránk a vízszerelést! Nézzen körül weboldalunkon, és tájékozódjon a részletekről!

 

A csőtörés lehetséges okai

csőtörés A csőtörés igen gyakori jelenség, amit sokszor akkor veszünk már csak észre, mikor a probléma a tetőfokára hág. Ez azért fordulhat elő, mert a talajba, vagy a falba fektetett vezetékből a víz csak szivárog és nem tör a felszínre jól látható módon, így hajlamosak vagyunk tudomást sem venni az esetlegesen kialakult kárról, mondjuk a kis mértékben nedves falról, ami az egyik jele a csőrepedésnek

A csőtörés általában kezdeti szerelési hiányosságokból adódik, de némi odafigyeléssel sokszor elkerülhetőek ezek a problémák.

 • Leggyakoribb ok, hogy nem megfelelő minőségű csöveket választunk, amik nem alkalmasak hosszú távú használatra.
 • A rossz méretre vágás is előidézheti a vízszivárgást, emellett a helytelen préselés is a probléma kiváltó oka lehet, illetve a nem megfelelő tömítések az idomon.
 • A méretre vágást követően figyelnünk kell a megfelelő kalibrálásra.
 • Nem csak a csőnél fontos a jó minőség, de a szerszámok terén sem hanyagolható el. Mindig a megfelelő szerszámokkal kell dolgozni.
 • A külső szigetelés vagy a gégecső kivitelezésében előforduló hiányosságok is okozhatnak csőtörést.

A legfontosabb, ha szeretnénk elkerülni a csőtörést, hogy az összeszerelt csővezetéket teszteljük pár napig, mindezt azért, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy terhelhető.

Ha figyelmet fordít a felsoroltakra, és megfelelő szakember segítségét kéri, biztos lehet benne, hogy hosszú évekig nem fog csőrepedés történni otthonában.

Vegye igénybe kiváló vízszerelőink munkáját minden felmerülő probléma és kérés esetén!

 

Mire jó a csőfagyasztás?

csőfogyasztásValószínűleg Önnel is előfordult már, hogy egy nem várt csőtörés, csőrepedés nehezítette meg mindennapjait. Ami elsőre könnyen javítható, jelentéktelen sérülésnek tűnik, abból is lehet árvíz – ilyen, amikor az enyhe vízszivárgásból is következhet egy mindent elsöprő lakáskatasztrófa. Egy megbízható vízszerelő képes úrrá lenni a leg kétségbe ejtőbb helyzeten is.

Az olyan korszerű megoldások, mint a csőfagyasztás, segítenek a gyors és praktikus probléma megoldásban. A csőfagyasztás azért előnyös eljárás, mert a folyékony széndioxiddal jéggé fagyasztott csőszakaszok javítása sokkal egyszerűbb és biztonságosabb. Ez az eljárás fűtési rendszerek és vízvezetékrendszerek szerelésénél egyaránt alkalmazható. A csőfagyasztással nincs szükség az egész rendszer elzárására, leengedésére és nem kell tartani elázástól sem. A munka végeztével pedig a jég magától leolvad. A csőfagyasztással tisztább, gyorsabb, költséghatékonyabb vízvezeték szerelés valósítható meg komolyabb hiba esetén is.

Keressen minket vízszerelés ügyében bizalommal, és válassza a profi segítséget!

 

Előzze meg a még nagyobb bajt!

csőrepedésVilágunkat – mondhatni – a csőrendszerek végeláthatatlan hálózata köti össze. Ha nem lennének, nélkülöznünk kellene a tiszta, iható vizet, a főzéshez vagy a fűtéshez szükséges gázt és még sok minden mást is, azonban, mint mindennek a földön, a csőrendszereknek is van szavatosságuk, és vannak olyan befolyásoló tényezők, melyek lerövidíthetik ezt az időintervallumot. A leggyakoribb jele annak, ha baj van a vízvezetékünkkel, ha vízszivárgást észlelünk.

A vízszivárgás lehet a csőrepedés egyik velejárója is. Nem kell megijednünk, de azonnal segítséghez kell fordulnunk, mielőtt nagyobb baj történne. A csőrepedés viszonylag egyszerűen javítható, ám, ha nem cselekszünk időben, könnyen törés lehet a végeredmény, és a cső cseréje mellett a kiszivárgó víz vesztesége is komoly anyagi károkat okozhat.

Amennyiben megbízható szolgáltatót keres, forduljon hozzánk bizalommal! Gyors és minőségi munkát biztosítunk, hogy Önt a lehető legkevesebb kár érje!

Ne feledje: ha csőrepedést vagy vízszivárgást észlel otthonában, ne késlekedjen!

 

Készüljön fel időben a fűtésszezonra!

Készüljön fel időben a fűtésszezonra!A fűtésszezonra való felkészülés minden őszi hónap sajátja, és szinte elkerülhetetlen része. Ilyenkor ellenőrizni kell a fűtésrendszereket, illetve a vízcsöveket, melyeken keresztül a fűtőtestekbe áramlik a meleg víz. Ha ezek nem működnek megfelelően, rosszabb esetben eresztenek, akkor akár balesetveszélyes is lehet az első üzembe helyezés.

A fűtésrendszert tehát szakembernek kell megvizsgálnia, aki pontosan megállapítja, hogy a gázkazán, illetve a csövek megfelelő állapotban vannak-e a rendszeres fűtéshez. Ehhez nyomáspróba szükséges, ami feltárhatja az esetleges repedéseket, illetve azokat a pontokat, ahol nem teljesen zárt a rendszer. Ahhoz, hogy biztonságosan használhassuk fűtésünket, mindenképp szakavatott vízszerelőt kérjünk fel a feladatra, mivel ha probléma adódik, akkor a csőrepedés javítását is nyugodtan rábízhatjuk a szakemberre.

Ha profi vízszerelőt keres a fűtésszezonra való átálláshoz, akkor a legjobb helyen jár! Ha kérdései merülnének fel szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor keressen fel minket a megadott elérhetőségeinken!  

 

Csőrepedés felderítése, javítása, szerelése falbontás nélkül

Csőrepedés felderítése, javítása, szerelése falbontás nélkülA csőrepedés roppant alattomos ellenség – sokáig képes akár észrevétlen maradni, míg egy nap arra nem ébredünk, hogy a falon vizes foltok éktelenkednek, vagy horribilis összegű vízszámlát dobott be a postás. Ilyenkor gyors segítségre van szükség, hogy megelőzhetőek legyenek a további károk. Ekkor lépünk a színre mi!

Ugye Ön is szeretné elkerülni, hogy a csőrepedés miatt falat kelljen bontani, és hosszas kínlódás vegye kezdetét, amelyben főszerepet kap a kosz, a por, a felújítás és a végtelenné nyúló takarítás? Ha igennel válaszolt, akkor van egy remek hírünk!

Amennyiben igénybe veszi szolgáltatásainkat, akkor megoldható a csőrepedés felderítése, javítása és szerelése falbontás nélkül! Az általunk használt modern technológia segít abban, hogy nagyobb kellemetlenségek nélkül megoldható legyen a csőrepedés kiiktatása, így ha beütött a baj, a nehezén akkor is hamar túl lehet.

Bátran forduljon hozzánk Ön is, mindenben segítségére leszünk!

 

A csőfagyasztásos eljárás

A csőfagyasztásos eljárásÖnnél is előfordulhatott már, hogy egy csőrepedés okozta problémát gyorsan és szakszerűen szeretett volna megoldani. Ebben az esetben nyújt segítséget a kitűnő, korszerű csőfagyasztásos eljárás. Nem csak környezetkímélő megoldás, de praktikus is, hiszen adott esetben nem kell az egész épületet kiüríteni.

A csőfagyasztásos technikához azonban feltétel, hogy a csövek üresek legyenek, ne áramoljon bennük semmilyen folyadék, valamint szempont, hogy a csövek hossza elérje a legalább 30–40 centimétert. A fagyasztást követően a csövön keletkezett jég meggátolja a folyadék kiszivárgását és így a vezetékek újra használhatóvá válnak. A csőfagyasztásos folyamat azért is jó választás, mert emiatt nem kell kiüríteni a lakást vagy a háztömböt a fagyasztás idejére (főleg téli időszakban szempont), csak azt a helységet kell folyamatos szellőztetés alatt tartani, ahol a munkálatok zajlanak.

Amennyiben vízszerelési aggályai támadtak vagy gyors segítségre lenne szüksége, akkor keressen bennünket bizalommal, munkatársaink készséggel segítségére állnak!

 

Professzionális csatornavizsgálat és csőtörés felderítés

Professzionális csatornavizsgálat és csőtörés felderítésA csőtörésnek számos jele lehet, ezek közül talán a leginkább egyértelmű, amikor elönti a víz a lakást vagy házat, persze nem mindig ilyen egyszerű a helyzet, és csak apró jelek utalnak arra, hogy valami gond van. Előfordulhat, hogy a falban reped el egy cső, szabad szemmel nem látható helyen. Ez azt eredményezheti, hogy csökken a víznyomás, nedvesedik, foltosodik a fal, esetleg penészesedés lép fel, valamint hirtelen sokkal magasabb lesz a vízszámlánk.

Van módja annak, hogy egyértelműen meggyőződhessünk arról, csőtöréssel állunk-e szemben, mégpedig professzionális csatornavizsgálat! Miért ajánlott ezt a módszert választani?

Az alattomos csőtörések feltárására hagyományosan ki kellett bontani a falat, hogy pontosan meg lehessen határozni az elrepedt cső helyét. A különféle, modern csatornavizsgálati módszerekkel, ilyen például a kamerás, hőkamerás, jelzőgázos vagy műszeres csatornavizsgálat, nem szükséges már falat bontani.

Keressen minket, ha professzionális csatornavizsgálatra van szüksége!

 

Milyen károkat okozhat egy rejtett csőtörés?

Milyen károkat okozhat egy rejtett csőtörés?A csőtörés nem mindig jár mini árvízzel, vagy egyáltalán szemmel látható, egyértelmű jelekkel. Létezik egy alattomosabb típusa is, a rejtett csőtörés, aminek a felismerése sem mindig egyszerű.

A rejtett csőtörésre különféle jelek utalhatnak, amikről nem feltétlen gondolnánk, hogy a falban lévő vízvezetékek sérülésére és az elfolyó vízre mutatnak. Ilyen tünet például a gyorsabban pörgő vízóra, a hirtelen megemelkedő vízszámla, a csöpögő csap, az alacsony víznyomás, vagy a szűnni nem akaró zümmögő zaj.

Ha nem vizsgálják ki és tárják fel idejében a rejtett csőtörést, az bizony komolyabb problémákhoz is vezethet. Az egyik az, hogy a szivárgásból, repedésből nagyobb sérülés alakul ki és a csőtörésnek szemmel látható jelei is lesznek, az épületet, lakást elöntheti a víz, vagy a falak beázhatnak.

A rejtett vízszivárgás egészségügyi kockázatot is jelent, hiszen az állandóan vizesedő falak elkezdhetnek penészedni, a megtelepedő penészgombák pedig betegségeket okozhatnak, veszélyt jelentenek a légzőszervekre.

Keressen minket bizalommal rejtett csőtörés feltárása miatt is!

 

A padlófűtés csőrepedésével is elbánunk!

A padlófűtés csőrepedésével is elbánunk!A csőtörés gyakran vízszivárgás képében jelentkezik, ami lehet egyértelmű vagy nehezebben lokalizálható hiba is. A csövek ráadásul nemcsak a falakban futnak, de padlófűtés esetén a padló alatt is található belőlük.

A padlófűtés csőrepedése egyike a legnehezebben azonosítható vízszivárgásoknak, a helymeghatározáshoz azonban ma már több módszer is a rendelkezésére áll a szakembereknek. Nem a bontás az egyetlen út a csőrepedés felderítésére, a padlófűtés esetében is segítségül hívhatnak különféle műszereket. A hőkamerás, az elektrosztatikus vagy a jelzőgázos vizsgálat mind lehetővé teszi, hogy a padlófűtés csőrepedéseit is egyszerűen, gyorsan és a hibalehetőségek minimalizálásával lehessen lokalizálni.

Forduljon hozzánk bizalommal, akkor is, ha arra gyanakszik, hogy a padlófűtés területén alakult ki csőrepedés, vízszivárgás! Rövid időn belül a helyszínre érkezünk, és gondoskodunk a csőrepedés pontos helyének meghatározásáról, illetve a vízvezeték javításáról is!

 

A csőrepedés a csőtörés előszobája! Ne hagyja, hogy idáig fajuljon a helyzet!

A csőrepedés a csőtörés előszobája! Ne hagyja, hogy idáig fajuljon a helyzet!Egy csőtörést senki sem kívánna magának, mert az egyenlő egy kisebb árvízzel. Mindent elönt a kiömlő víz, úszik az egész lakás, egyik kellemetlenség követi a másikat, a vízvezeték szerelés és a károk felszámolása pedig egy kisebb vagyon. De mégis hogyan lehet megelőzni egy ilyen katasztrófát?

A csőtörés sokszor nem hirtelen, mindent elárasztva következik be, hanem fokozatosan alakul ki. A csőrepedés sok esetben megelőzi a csőtörést, mondhatni, hogy annak előszobája. Az elöregedett, elfagyott csővezetékek megrepedhetnek a falban, és elkezdhetnek szivárogni. Ha nem ismerjük fel időben a problémát, és nem hívunk vízvezeték-szerelőt, hogy megjavítsa, abból hamar lehet csőtörés. A csőrepedésre utaló jelek között van a falak vizesedése, a leváló csempék, csöpögő csapok, a felpörgött vízóra is. Ha ilyesmit tapasztal, nem túlzás csőrepedésre gyanakodnia.

Figyeljen a jelekre és hívjon szakembert a csőrepedéshez, előzze meg a nagyobb katasztrófát, a csőtörést! Keressen bennünket elérhetőségeinken!

 

Milyen jelekből ismerhetjük föl a kültéri vízszivárgást?

Milyen jelekből ismerhetjük föl a kültéri vízszivárgást?A csőtörés, csőrepedés nemcsak házon belül jelentkezhet, ugyanígy kültéren is okozhat problémát, legtöbbször a kerti csap, a vízóra, illetve a vízóra aknában lévő kötések körül alakul ki vízszivárgás. Honnan tudjuk, hogy hol kell keresnünk a vízszivárgás okát, milyen jelekre figyeljünk, amik elvezethetnek a kültéri csőtörés kiindulópontjához?

Az egyik intő jel a víz szemmel látható elfolyása, ami felgyűlik a kerti járdán, a terasz körül vagy az udvaron, állandó sarat okozva. Ha ezt tapasztaljuk anélkül, hogy esett volna az eső, nézzünk körül alaposan. A vízóra aknájában, a kötések körül is felgyűlhet a víz, ami a vízszivárgásból kerül a felszínre. A másik jel a nem látható, de elfolyó víz, amit nem a víztócsák, hanem a növekvő vízszámla jelez majd. Ha nem gondoskodtunk megfelelően a kerti csap téliesítéséről vagy nagy mínuszok jelentkeztek, akkor a kerti csap elfagyhat, csőtörés keletkezhet, és a víz itt is elszökhet.

Keressen minket bizalommal, ha kültéri csőtörésre, vízszivárgásra gyanakszik, és bízza ránk a hibaelhárítást!

 

Csatornakamerázással a probléma sehol nem marad rejtve!

csotores.huA vízvezetékrendszerek hibátlan működését sok minden akadályozhatja, ami miatt azt tapasztalhatjuk, hogy a víz nem folyik le, csőtörés lép fel vagy éppen orrfacsaró szag terjeng a lakásban. A dugulás és a csőrepedés is javítható, de ehhez előbb fel kell térképezni, hogy pontosan hol is van szükség a korrekcióra.

A csatornakamerázás egyike azoknak a  modern eljárásoknak, amik lehetővé teszik, hogy a probléma lokalizálását anélkül lehessen kivitelezni, hogy falat kellene bontani.  Kamerás csatornavizsgálat ideális választás kültéren és beltéren is, lefolyók és csatornák vizsgálatához. Eredményes lehet például akkor, ha makacs dugulással küzdünk, ami időről-időre visszatér.

A szakember csak fentről levezeti a műszert a vízvezeték csövekbe, és egy képernyőn tudja észlelni, ha valami gyanúsat lát bent. Ha hosszú a csatornacső, a csatornakamerázás lehetséges tisztítónyílásokon keresztül is, mely gyors és egyszerű megoldást kínál.

Keressen minket bizalommal, és vegye igénybe szolgáltatásainkat csatornakamerázással kapcsolatban!

 

A kamerás csatornavizsgálat visszatérő dugulás esetén felderíti a probléma okát!

csotores.hu18augValami nem stimmel a fürdőszobában vagy a konyhában? Nem használhatóak rendeltetésszerűen a berendezések, mert rendszeresen eldugul a lefolyó? Ez a jelenség természetesen nem ritka, de nem mindegy, hogy mi áll a háttérben. A dugulás kialakulása több okra is visszavezethető, lehet átmeneti és lehet visszatérő is az, ha a víz nem akar lefolyni a mosdókagyló vagy a mosogató, esetleg a kád, WC esetében.

Ha azt szeretné, hogy a dugulást ne kelljen többet visszatérő vendégként üdvözölnie, akkor hívjon inkább szakembert a problémához, hívjon minket bizalommal!

Kamerás csatornavizsgálattal egyszerűen fel tudjuk deríteni, hogy hol keletkezik a visszatérő dugulás, illetve azt is, hogy mi ennek az oka. A kamerás csatornavizsgálat azért az egyik legjobb módszer a visszatérő dugulás felderítésére, mert kíméletes a vízvezetékhez és a lefolyóhoz, gyakorlatilag mindig gyors eredményt hoz és praktikus megoldás is.

Ha visszatérő dugulással küzd, ne halogassa, hívjon szakembert! Kérjen ajánlatot tőlünk a megadott elérhetőségeink valamelyikén kamerás csatornavizsgálathoz!

 

További oldalak: www.novikeramia.hu

Share Button

Facebook