Twitter
Tweets by aquasas
Youtube
Blogger

Hasznos információk

Gabona Ferenc

Tel.:06 30 914 35 88

Olvassa el hasznos információinkat, hogy megtudja miért érdemes minél hamarabb csőszerelőt hívnia, ha csőtörésre gyanakszik!

Csőtörés és csőrepedés okozta károk:

csőtörés.hu

A csőtörés nagy károkat okozhat, ha nem vesszük észre időben vagy ha halogatjuk a javíttatását. Sokszor csak azt tapasztaljuk, hogy magas vízszámla érkezik. Próbáljuk csökkenteni a fogyasztást, de ennek ellenére ugyanúgy sokat fizetünk. Ilyenkor gyanakodhatunk, hogy valahol repedés vagy törés van a vízvezeték hálózatban.

Az anyagi megterheltség sajnos csak egy része a csőtörésnek vagy csőrepedésnek. Előfordulhat olyan eset is, amikor azt vesszük észre, hogy penészedik a falunk. Megjelenése igen káros az egészségre, ezért minél előbb érdemes felderíteni az okát. Gyakran okozza egy kis repedés a csövön, ami által a fal vizesedni kezd, és a folyamatos nedvességgel hozzájárul a penész kialakulásához.

Ha egy bútor takarja a probléma forrását, akkor egy idő után tönkremehet a folyamatosan ázó fa berendezés. Így plusz költséget okoz a bútor helyrehozása vagy pótlása is.

Ne várja meg, míg személyes tárgyai és egészsége is veszélybe kerül a csőtörés következtében! Hívjon minket, hogy megelőzhesse a nagyobb károkat!

 

Miért válasszon minket, ha csőtörést, vízszivárgást észlel?

Sokan, ha felüti fejét a probléma, nem tudják, kihez forduljanak, kiben bízhatnak meg, ki végez megfelelő és precíz munkát. A mai világban ez nem is meglepő, hiszen a piac is telítve van profi és kevésbé rutinos szakmabeliekkel is.

Igen nehéz kiválasztani látatlanul a számunkra megfelelő, munkáját kifogástalanul végző mesterembert. Sokan esnek kontárok áldozatául, akik csak látszólag szüntetik meg a problémát, de az árát megkérik.

Ne essen ilyen hibába, menjen biztosra velünk!

Ha minket választ, nem kell többé ezen rágódnia. Nagy tapasztalattal és elhivatottsággal végezzük munkánat, mert számunkra fontos, hogy Ön és családja optimális életkörülmények között lakhasson. A csőtörések és vízszivárgások bemérése nem jár bontással, ezért minimalizálni tudjuk munkánk során a károkat és kiadásokat, így takarítva meg Önnek tetemes összegeket. Mindez a hozzáértésnek és a korszerű eszközöknek, műszereknek köszönhető.

Ha gyorsan és hosszútávra szólóan szeretné megszüntetni a csőtörést vagy vízszivárgást, keressen minket bizalommal!

 

Tudja, mennyit veszíthet azon, ha nem észleli időben a csőrepedést?

Csőrepedés bármikor kialakulhat, főleg, ha a vízvezeték már régi. Az elöregedett cső megreped, a víz pedig észrevétlenül szivárogni kezd. A sérülés nagyságától függően az észlelési idő akár hónapokra, évekre is kitolódhat. Ilyenkor a kiszivárgó víz roncsolja a külső és belső falszerkezetet is.

Ilyenkor hívja a vízvezeték szerelőt és a kőművest, majd, mivel valószínűleg már elég nagy terület elázott, rengeteg pénzt kifizet nekik a helyreállításért és a probléma megszüntetéséért. Azonban, ha évente egyszer rászánt volna egy napot a bontás nélküli, műszeres csőrepedés és vízszivárgás bemérésére, rengeteg pénzt spórolt volna!

Nem csupán a javítással járó összeg nagy részét, hanem a vízszámlának is a jelentős hányadát. Ugyanis amíg a víz szivárgott, Ön azt is fizette, pedig közvetlenül nem is használta el. Ha azonban évente egyszer befektet az ellenőrzésre egy minimális összeget, azzal súlyos kiadásoktól mentheti meg magát.

Ha profikra bízná a csőrepedés bemérését és megszüntetését, keressen minket!

 

Mit tehetünk, amíg kiér a vízszerelő?

A csőtörés sajnos igen gyakori jelenség a háztartások esetében és elég sok kellemetlenséggel jár. A csőtöréshez mindig érdemes szakembert hívni, aki szakszerűen, precízen elhárítja a bajt és orvosolja a problémát. A csőtörés azonban rengeteg vízveszteséggel, így plusz költségekkel jár, melyeket csökkenthetünk néhány dologgal, amíg a szerelőt várjuk.

A szerelő megérkezéséig érdemes megkeresni a központi fűtés leeresztő csapját és elzárni a vizet, mellyel jelentős költségeket takaríthat meg a vízveszteség elhárításával. Az fontos, hogy ne kezdjünk bele a szerelésbe a szakember érkezéséig, ugyanis gyakran több kárt okozunk ezzel, mint amennyi költséget megspórolnánk.

Ha Önnek is sürgősen csőtörést elhárító szakemberekre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal! Keresse cégünket a precíz, pontos és gyors munkavégzésért!

 

Műszeres bemérési típusok – melyiket válasszuk?

Műszeres bemérési típusok – melyiket válasszuk?Úgy érzi, hogy esetleg szivárog a csővezetéke? Szeretné leellenőriztetni, megkeresni a vízszivárgás helyét? Manapság már nem csak egy féle módon tudjuk megkeresni a problémát a csővezetékeknél. Sőt ezeknél a beméréseknél se kiásni, se falat bontani nem kell.

Milyen lehetőségek vannak a vízszivárgás helyének megkeresésére?

 • Jelzőgázos keresés: A csövet nitrogénnel és hidrogénnel töltik fel. A hidrogén az összes földrétegen áthatol, például az aszfalton vagy betonon is. A felszínre törő hidrogént egy szerkezet segítségével érzékelik, és máris megvan a csőtörés helye.
 • Elektrosztatikus mérés: Segítségével a vízvezeték csövén keresztül kilépő, víz által gerjesztett hanghullámokat mérik be. Így keresik meg a vízszivárgás helyét.

Ezeken felül még rengeteg lehetőség nyílik meg számunkra, mint például korrelációs vizsgálat, vagy a nyomvonalkeresés, mely feltérképezi a vezeték helyét és fektetési mélységének mértékét.

Amennyiben megbízható műszeres bemérési vizsgálatot szeretne igénybe venni, elfogadható áron, keressen minket bizalommal elérhetőségeink egyikén, készséggel állunk a rendelkezésére!

 

Ne csak mérjen, tervezzen is nyomvonal keresővel!

Ne csak mérjen, tervezzen is nyomvonal keresővel!A csőtörés bemérésének gyorsan kell végbemennie, hiszen a csőtörés pontos helyének kiderítése minél rövidebb idő alatt fontos tényező, és a hibát mielőbb javítani kell. Manapság szerencsére már nem kell falakat bontani, helyette praktikus, szakszerű módszerekkel is lehetőség van a csőtörés bemérésére.

A korrelációs vizsgálat két pont közötti hiba helymeghatározására derít fényt, míg a nyomvonal meghatározás akkor lehet hasznos, ha a telken a vezeték sérült, de nem tudni, hogy helyileg hol van a hiba. Ha a kamerás keresés nem hozott eredményt, akkor is használható ez a módszer.

Előnye, hogy nem csak csőtörés bemérésnél használható, hanem nagyon hasznos akkor is, ha fákat szeretne ültetni kertjébe vagy melléképületet tervez építeni, hiszen ilyenkor célszerű tudni, hogy a csövek, a víz-gázvezetékek merre futnak a földben. A nyomvonal keresővel fém, műanyag, beton, feszültség alatti vagy feszültségmentes kábel keresése megoldott.

Cégünk megbízható, profi szakemberekkel az Ön igényei szerint, rövid időn belül rendelkezésére áll a csőtörés bemérésére is!

 

Csőtörés a nyaralás alatt?

Csőtörés a nyaralás alatt?Akinek valaha köze volt bármilyen vendéglátó egység vezetéséhez, az tudja, milyen összetett, és sok felelősséggel, stresszel járó feladat ez. Vendégeink nyugodt kikapcsolódása, komfortérzete függ tőlünk és a személyzettől, és természetesen mindent megteszünk, hogy a lehető legsimábban menjenek a dolgok. Vannak azonban helyzetek, amik nem tőlünk függnek, és a baj bármikor bekövetkezhet.

A csőtörés, csőrepedés, vízszivárgás problémája minden esetben kellemetlenül érinti az embert, ám ha mindez egy szálloda vízvezeték rendszerének működését érinti, az különösen nagy gondokat okozhat. Itt sok emberről van szó, akik azért fizettek, hogy nyugodt körülmények között kipihenjék a mindennapok fáradalmait: egy működésképtelen csap vagy mosdó tönkreteheti az egészet, nem beszélve a szagokról, ezért fontos, hogy a helyzet minél hamarabb, és minél hatékonyabban legyen kezelve.

Cégünk csőtörések, vízszivárgások bemérésével, elhárításával foglalkozik, és kiváló szakembereink nyújtják a garanciát arra, hogy Ön elégedett lesz az elvégzett munkával. Forduljon hozzánk bizalommal, és megszüntetjük a problémát!

 

Ártó növények a csövekben?

Ártó növények a csövekben?Ha nem ismeri a csővezetékek nyomvonalát, az többféle veszéllyel is járhat, melyek közül csak egy a konkrét csőtörés. Könnyen előfordulhat, hogy észre sem veszik, hogy sérült a cső, akár még a vízszivárgás sem tűnik fel, de a növények gyökerei könnyen utat találnak maguknak a csatornába a legkisebb résen keresztül is, ezzel komoly dugulást vagy további problémákat okozva valódi csőtörés formájában.

Komoly összegeket megspórolhat azzal, ha tisztában van a csővezetékek helyével, hiszen nem ad lehetőséget arra, hogy egy félresikerült mozdulat nyomán a kertjét díszítő növények gonosz pénzfalóvá változzanak és eldugítsák csatornarendszerét, ezzel nem csak a pénztárcáját terhelve meg, de az idegrendszerét is.

Az ilyen kellemetlen meglepetéseket könnyen elkerülheti, ha igénybe veszi nyomvonal meghatározó szolgáltatásunkat, és nem bízza a véletlenre a földmunkákat. Használja ki a lehetőséget, előzze meg a kellemetlen helyzeteket, és ne engedjen teret a vízszivárgásnak és csőtörésnek!

 

Miért hasznos a hőkamerás bemérés?

Miért hasznos a hőkamerás bemérés?A hőkamerás bemérés sok esetben hasznos eljárás a vízszivárgás megelőzése szempontjából, legyen szó egy ház felméréséről vagy a házat behálózó csőrendszerek vizsgálatáról.     

A módszer az anyagok hőtartalmát hivatott meghatározni, ezáltal non-invazív módon vizsgálhatunk egy épületet. Megállapíthatjuk az épület hő vesztését, csövek szivárgását, melynek köszönhetően egyszerűen felderíthető a probléma forrása, minimalizálva a felesleges károkozás mértékét.    

A hőkamerás bemérés által csak a probléma gyökerénél kell falat bontanunk. A hőkamerás bemérés után egy hőtérképet kapunk, ami alapján meghatározhatóak a hibás részek. Egy jegyzőkönyv készül róla, amit egy szakmai véleménnyel egészítenek ki, így teljesen releváns információt kaphatunk a vizsgált objektumról.

Amennyiben szolgáltatásunk Önnek is segítséget jelentene, forduljon hozzánk bizalommal, és mi a legkorszerűbb eszközeinkkel érkezünk a helyszínre, hogy ne okozhasson gondot otthonában a vízszivárgás és csőtörés!

 

Új lakást venne? Ne csak a külsőt tartsa szem előtt!

Új lakást venne? Ne csak a külsőt tartsa szem előtt!Új lakás vásárlásakor könnyen azt hihetjük, hogy ha új otthonunk látszólag frissen felújított és tökéletes állapotban van, akkor a láthatatlan részekkel sem lehet gond – ám sajnos ez nem minden esetben van így. A csőrepedés és a vízszivárgás első pillanatra sokszor nem okoz látványos károkat, így nehezen észrevehető, később azonban akár egy teljes felújítás is lehet a végeredmény, ez pedig nagy kiadásokkal is járhat – hiszen nem csak a csöveket kell majd kicserélni, de az átázott, rosszabb esetben bepenészedett falakat is fel kell újítani.

Ha baj van, segítünk!
Cégünk kedvező áron, megbízható eredménnyel végez csőrepedés- és vízszivárgás-bemérést, bontás nélkül is – így nagyobb munkálatok és költséges megoldások nélkül tudjuk megállapítani, hogy van-e a lakásban csőrepedés, ha pedig fennáll a probléma, tapasztalt kollégáink egyből meg is tudják javítani a szükséges részeket.

Ha Ön is biztosra szeretne menni csőrepedés és csőtörés ügyében, hívjon minket!

 

Harc az idővel: a csőtörés okai és javítása

Harc az idővel: a csőtörés okai és javításaAz idő legtöbbször az ellenségünknek bizonyul, hiszen állandóan versenyt kell futnunk vele. Határidők, dátumok, feladatok, még a saját otthonunkban is szembe kell néznünk az idő múlásával.

A vízvezetékek kifogástalan működésének is az idő a legnagyobb ellensége. A vezetékek napi rendszerességgel ki vannak téve a használatnak, de az elhasználódás mellett még számos egyéb tényező is folyamatosan ront az állapotukon. A nyomásingadozás, a hőmérsékletváltozás, a földmozgás, a közlekedési megterhelés mind hatással van a csövekre. Abban, hogy hogyan viselik a csövek ezeket a kihívásokat, szerepet játszik a minőségük és a koruk is. Minél öregebbek, annál rosszabbul reagálnak és kialakulhat a csőtörés.

A csőtörés, csőrepedés esetén a várakozás szintén fölösleges időhúzásnak minősül és csak magunk ellen dolgozunk, ha házi barkácsolásba kezdünk vagy a csodára várunk.

Forduljon szakavatott vízszerelőhöz és bízza profi szakemberekre a károk javítását; forduljon hozzánk bizalommal!

 

Hogyan zajlik a korrelációs vizsgálat?

Hogyan zajlik a korrelációs vizsgálat?Nagyon pörög a vízórája, esetleg vizesednek a falak? Szeretne fényt deríteni ezek okaira? Ha nem szeretne falbontást, akkor célszerű műszeres bemérést igénybe vennie.

A műszeres bemérésre már profi eszközök állnak rendelkezésre, így falbontás nélkül elvégezhető a vizsgálat. Társasházak problémáinál a több száz méteres csővezeték feltárása nehezített és időigényes, ilyen esetekben különösen leegyszerűsödik a folyamat.

A korrelációs vizsgálat során meg lehet állapítani a vízszivárgás helyét nyomás alatti rendszerek, táv-hővezetékek esetében is. A csőtörés helyén kilép a víz, amely zajt eredményez, ami a csövön mindkét irányba terjed. A vízszivárgás zaja rezgés érzékelők segítségével zajlik. A központi egység felé rádiós összeköttetésen keresztül továbbítják a felvett jeleket. A jelek összehasonlításra kerülnek, majd a műszer a vízszivárgási hely távolságát kiszámítja bizonyos adatokból.

Ha megvan a csőtörés pontos helye, a vízszerelő már gyorsan elvégzi a szükséges javításokat.

Műszeres bemérés igénybevételével jelentősen felgyorsul a szerelés folyamata. Amennyiben Önnek is igazán korszerű megoldásra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

 

Hasznos tanácsok csőtörés esetén

Hasznos tanácsok csőtörés esetén Legtöbb helyen azt olvashatjuk, hogy mindenképpen kérjük szakember segítségét, ha csőtörésről van szó. Ez teljes mértékben így van, azonban vannak olyan helyzetek, hogy a szakember később tud odaérni a helyszínre vagy csak nagyon kismértékű a vízszivárgás, akkor előfordulhat, hogy saját magunk is meg tudjuk oldani a problémát.

Néhány hasznos tanács csőtörés esetén:

 • Elsődleges lépésként nagyon fontos, hogy elzárjuk a vizet. Jó, ha ezt a lépést elsajátítjuk, hiszen bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor gyorsan kell cselekednünk a nagy károk elkerülése érdekében.
 • A következő lépésként gyanta használatával tömjük be azt a részt, ahol csőrepedés történt, majd helyezzünk a bekent felületre egy rongyot, ezt kössük köré.
 • Ha nem szeretnénk gyantával dolgozni, akkor érdemes csőfedőt használni, amely könnyedén felszerelhető a vízszivárgás területére.

Amennyiben szakembereink segítségére van szüksége, vegye igénybe szolgáltatásainkat, hogy gyorsan, szakszerűen megoldjuk a problémát!

 

A vízszivárgás a csőtörés előszobája!

A vízszivárgás a csőtörés előszobája!Napjainkban a korszerű technológiák egyik hátrányos tulajdonsága, hogy bár a gyártási folyamat felgyorsult, és a beszerzési költségek alacsonyabbak lettek, a minőség nem minden esetben időtálló. Bár ebben a tekintetben évtizedekről beszélhetünk, mégis megesik, hogy a váratlan körülmények közepette időszerűtlen meghibásodás üti fel a fejét. Ez a csőtörések leggyakoribb kiváltó oka.

A föld mozgása, a beázás, a fellazult talaj, a fagy, vagy éppen a rettentő kánikula mind befolyásolja a vízvezetékek élettartamát és épségét. A csőtörések legtöbb esetben ezekből a tényezőkből fakadnak, illetve az idő múlása is befolyásolhatja a folyamatot. A csőtörés előszobájának a vízszivárgás tekinthető, amikor még nem beszélünk törésről, de a nyíláson át megszökő víz, illetve a nyomásveszteség könnyen csőtöréshez vezethet.

Ha vízszivárgást észlel, mielőbb forduljon megbízható szakemberhez! Ilyen esetekben állunk rendelkezésére elérhetőségeinken! Kérjen segítséget időben, hogy a probléma ne súlyosbodhasson!

 

Egy új szolgáltatás: Csőfagyasztás

7227179 - hand of a plumber with wrench and radiatorA csőfagyasztás nemrég terjedt el igazán a köztudatban, amely szolgáltatás már önmagában nézve rendkívül nagy űrt tölt be mind a kényelem, mind a hatékonyság szempontjából.

A legfőbb előnye ennek az eljárásnak, hogy lehetőséget teremt arra, hogy a radiátorcserét, és a fűtés átalakítással járó munkálatokat akár a téli időszakban is elvégezhessük. A csőfagyasztás segítségével a fűtési időszak alatt a meghibásodott radiátornál nem kell leengedni a rendszert, valamint a radiátor cserénél csak a radiátorban lévő víz mennyiséget kell utántölteni. Előnye továbbá, hogy a rendszer a szakszerű feltöltés mellett egyáltalán nem lesz levegős. Végeredményben pedig amellett, hogy télen nem kell fagyoskodnunk még rendkívül sokat is spórolhatunk, hiszen így elkerülhetjük a fagy hatására keletkezendő károkat.

Ha az Ön radiátora is meghibásodott, és csőfagyasztást szeretne igénybe venni a hiba kijavításának érdekében, akkor ne habozzon, mivel cégünk szakemberei profik az ilyen jellegű munkálatok szakszerű kivitelezésében!

 

A vízszivárgást nem szabad félvállról venni!

vízszivárgás keresésA vízszivárgás jelei sokszor nem jelentkeznek azonnal, vagy egyáltalán nem. Általában a vízszámlán szokott feltűnni az érintetteknek, ha nagyobb a „fogyasztásuk” mint normális esetben. Egy kisebb szivárgás, ami csak pár ezer forint a havi számlán, egy évben már tetemesebb összeget is kitehet. Továbbá a szivárgó cső eláraszthatja a többi szomszédot vagy alámoshatja a házat, ezzel akár milliós károkat okozva.

Mindig érdemes idejében kezelnünk a problémát, mivel egy szivárgó cső sosem jelent jót. Érdemes a vízszivárgás javítását elkerülendően minden hónapban ellenőriznünk a vízóra aktuális állását, ami ha kiugró értéket mutat, akkor azonnal forduljunk vízszerelőhöz, és amint a probléma beigazolódik, azonnal zárjuk el a fő vízcsapot! A vízszivárgás keresését és javítását is bízzuk szakemberre, mivel ha mi állunk neki megjavítani azt, akkor lehet, hogy csak nagyobb kárt teszünk a csövekben.

Ha megbízható vízszerelőre és teljes körű vízszivárgás javításra vagy keresésre van szüksége, akkor válasszon minket!

 

 

 

Fűtésszezon: télen is gond lehet

Fűtésszezon: télen is gond lehetA csőtörés sosem kellemes, ám vannak olyan időszakok, amikor csak tetézi a bajt. A nyári szezonban például még ki lehet húzni meleg víz nélkül egy-egy rövidebb periódusban, de télen ez szinte elképzelhetetlen. A télen jött vízszivárgás vagy csőtörés nem csupán kellemetlen, de veszélyes is. A kültéren elhelyezkedő csövek állapota a nagy hidegben tovább romolhat, hiszen a mínuszokban elfagyhatnak, a jég tönkreteheti az egész csőrendszert.

Ahhoz, hogy ez ne történhessen meg, Önnek is szüksége van egy megbízható vízszerelőre. Ha ez megvan, akkor is érdemes a csöveket rendszeresen ellenőriztetni, karbantartani, főleg ha az a csőrendszer már régóta látja el a feladatát.

Forduljon hozzánk bizalommal, ha baj van, és akkor is, ha szeretné megelőzni a vízvezeték rendszerrel kapcsolatos problémákat! Gyorsan ott vagyunk, ahol kell, lelkiismeretesen megoldjuk a ránk váró feladatokat, és baráti árakkal dolgozunk. Bátran hívja budapesti gyorsszolgálatunkat csőtörés ügyében!

 

Téli vízvezeték problémák – a befagyott csőrendszer

Téli vízvezeték problémák – a befagyott csőrendszerAz idei tél csípős hideget és mínusz fokokat hoz hazánkba, ezért érdemes odafigyelni a vízvezeték rendszerekre, melyek könnyedén befagyhatnak.

A befagyott vízvezeték jelei hamar megmutatkoznak, ugyanis ilyenkor a víz megfagy a csőben, térfogata nagyobbá válik, aminek az eredménye csőtörés, csőrepedés is lehet.

Mik a jelei a befagyott csőrendszernek?

 • Akadozik a vízfolyás, vagy rosszabb esetben egyáltalán nem folyik.
 • A csőhálózat falán kisebb deresedést lehet felfedezni.
 • Az elzárónál fagyásnyomok találhatók.

Hol fagy be a leginkább a vízvezeték, aminek az eredménye a csőtörés, csőrepedés?

 • Külső, falon vezetett vízvezeték esetében.
 • Lakatlan, fűtetlen lakóterületen vagy pincehelyiségben.
 • Vízóra akna, aminek a fagyhatára nem bírja a komolyabb mínuszokat.

Ha Ön is a fent említett problémákra gyanakszik, esetleg fennáll a veszélye a csőtörésnek, csőrepedésnek a téli fagyok következtében, keressen fel minket! Szakembereink garantáltan helyreállítják a problémát!

 

Vízszivárgásra gyanakszik otthonában?

Vízszivárgásra gyanakszik otthonában?A falakban futó csövek sem örök életűek, ugyanúgy, ahogy semmi, viszont ezek meghibásodása nem feltétlenül annyira nyilvánvaló, amíg ki nem érkezik egy vaskosabb vízszámla, és csak ilyenkor kezdünk el a probléma megoldásán gondolkodni. Szerencsésebb esetben ennek vannak előjelei, mint a szokottnál valamivel magasabb vízszámla, illetve az, ha a vízóra akkor is számol, amikor egyébként nem használunk vizet.

Ilyenkor érdemes szakembert felkérnünk a vízszivárgás felderítéséhez, hiszen erre vannak olyan módszerek, melyekkel különösebb falbontás nélkül kétséget kizáróan meg lehet bizonyosodni róla, hogy valóban szivárog-e a víz, vagy más problémával állunk-e szemben. Ha adott a tény, hogy valamelyik vízcső elrepedt, esetleg egy illesztésnél van a probléma, akkor nincs más hátra, mint a vízszivárgás javítása. Ha a megfelelő szakembert kérünk fel a feladatra, akkor mindezt egy helyen is elintézhetjük!

Ha a vízszivárgás felderítésére és javítására van szüksége, mert ilyen problémára gyanakszik, akkor keressen fel minket a megadott elérhetőségeinken!

 

Vízszivárgás keresése falbontás nélkül? Igen!

Vízszivárgás keresése falbontás nélkül? Igen!Vizesedik a fal? Túl magas a vízszámla? Valami érezhetően nincs rendben a vízvezetékek körül? Ha gyors megoldásra van szüksége, akkor érdemes hozzánk fordulnia, hiszen a vízszivárgás keresését falbontás nélkül is meg tudjuk oldani!

A vízszivárgás keresése falbontás nélkül lehetőséget ad arra, hogy megússza a felesleges költségeket, bosszúságot, és mégis könnyedén megtalálható legyen a hiba. Ez a megoldás nem jár törmelékkel, gyorsan és egyszerűen kivitelezhető, így a vezetékek javítása is hamar megtörténhet. Mivel számunkra fontos, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek a munkánkkal, ezért figyelünk arra, hogy a vízszivárgás keresését falbontás nélkül precízen, lehetőleg időbeli csúszások nélkül, mihamarabb elvégezzük!

Keressen minket Ön is bizalommal, ha szüksége lenne szolgáltatásunkra, és szeretné megtapasztalni az előnyöket, amiket vízszivárgás keresése falbontás nélkül adhat Önnek! Kollégáink a rendelkezésére állnak, hogy megoldják a felmerült problémát!

 

Előzze meg a bajt! – Ellenőriztesse rendszeresen csatornarendszerét!

Előzze meg a bajt! - Ellenőriztesse rendszeresen csatornarendszerét! A csőtörés az egyik legkellemetlenebb probléma, ami közvetlen környezetünket érheti, legyen szó a munkahelyünkről, vagy otthonunkról. Ilyenkor bizonyos helyiségeket nem tudunk rendeltetésszerűen használni, ami rendkívül bosszantó, emellett jelentős anyagi ráfordítással is jár a csatornarendszer, és a falak, vagy épp a berendezések helyreállítása.

Ha rendszeresen ellenőriztetjük csatornánkat, elkerülhetjük a csőtörés okozta kényelmetlen helyzeteket! A csőtörés kialakulása hosszú folyamat, de vannak árulkodó jelek, amiből arra következtethetünk, hogy baj van, ilyenkor azonnal kérjük szakember segítségét! Régebbi építésű házak esetében fokozottabban kell ügyeljünk a csatornarendszer állapotára, az elöregedett csövek sokkal nagyobb eséllyel okoznak csőtörést, ezért, ha anyagi kereteink engedik, váltsunk korszerűbb csőrendszerre, hogy minél előbb megelőzhessük a jelentősebb károkat!

Ha mégis bekövetkezett a baj, és vízszivárgást észlel, zárja el a csapokat, és ellenőrizze a vízórát! Előzzük meg együtt a csőtörést, vegye igénybe vízszerelés szolgáltatásunkat!

 

A fűtésrendszer korszerűsítésekor ne feledkezzen meg a radiátor cseréjéről!

A fűtésrendszer korszerűsítésekor ne feledkezzen meg a radiátor cseréjéről!Manapság egyre több ingatlantulajdonos él a fűtésrendszer korszerűsítésének lehetőségével, ugyanis már nem csak önerőből valósítható meg, hanem állami támogatás igénybevételével is! Ennek köszönhetően a hazai háztartások többsége már vadonatúj fűtőberendezésekkel várja a telet.

Ha Ön is felújítás előtt áll, vagy a szakemberek épp a munkálatok kellős közepén tartanak, ne feledkezzen meg a radiátorok cseréjéről sem, ami elengedhetetlen a korszerűsítéshez!

A radiátorok cseréjének legideálisabb formája a csőfagyasztás, aminek köszönhetően a fűtőtestek víztelenítés nélkül is leszerelhetővé válnak. Az eljárás lényege, hogy a radiátorok ki- és belépő csonkjaiknál lévő csőszakaszt legalább mínusz 78 fokra lehűtik folyékony széndioxid vagy egy elektromos készülék segítségével, így jégdugó keletkezik, amely megakadályozza a fűtőtestben lévő folyadék szivárgását, majd felolvasztás után a cső mindennemű károsodás nélkül újra használható.

Fontos megjegyezni, hogy a csőfagyasztással történő radiátor csere nem minden esetben megvalósítható, ezért szükséges kikérni szakember véleményét. Keressen minket bizalommal!

 

Ne feledkezzen meg a vízvezetékek fagymentesítéséről!

Ne feledkezzen meg a vízvezetékek fagymentesítéséről!Mielőtt beköszönt az igazi tél, mielőtt a fagyok állandóvá válnak és kifejtik negatív hatásukat, érdemes megtenni azokat a kötelező óvintézkedéseket, amikkel biztosíthatjuk a vízvezetékek épségét. Ha nem gondoskodunk időben a vízvezetékek fagymentesítéséről, annak könnyen csőtörés lehet a vége.

A fagy hatására ugyanis a csövekben lévő víz megfagy, ezáltal pedig megnő a térfogata, a csövekben lévő jég pedig képes szétrepeszteni a csöveket. Az így kialakult csőrepedés – mondanunk sem kell – fölösleges vízveszteséggel jár, nem beszélve a javíttatás költségeiről és a csőrepedés okozta kellemetlenségekről! Ezt csak a vízvezetékek fagymentesítésével kerülhetjük el!

Jó tudni, hogy bizonyos helyeken jóval nagyobb a fagyás veszély, így például a fűtetlen helyiségekben, de a külső falakban elhelyezkedő csövek és a kerti csövek is nagyobb veszélyben vannak!

Keressen minket bizalommal, jelezzen nekünk időben, és vegye igénybe színvonalas szolgáltatásainkat a vízvezetékek fagymentesítésével kapcsolatban is!

 

Rejtett vízszivárgás felfedezése bontás nélkül? Igen, lehetséges!

Rejtett vízszivárgás felfedezése bontás nélkül? Igen, lehetséges!A csőtörés igencsak bosszantó helyzeteket teremthet, főleg az olyasfajta csőrepedések, amelyeket rendkívül nehéz megtalálni még egy szakembernek is. Ezt a szaknyelv rejtett vízszivárgásnak hívja, aminek helyreállítása a modern technológiának köszönhetően már nem jelenthet kihívást a szakembereknek!

Korábban ahhoz, hogy a szakember megállapítsa a rejtett vízszivárgás helyét, teljesen szét kellett bontania a problémás területet, ami nem csak időigényes munka volt, hanem rengeteg energiát is felemésztett, így akár több napig is elhúzódhatott a vízszivárgás megszüntetése.

Manapság már nem kell ilyesfajta felfordulással számolni, mert a szakemberek műszeres beméréssel keresik meg a probléma forrását, ez pedig igencsak kedvező helyzetet teremt mind az ügyfél, mind a szerelők részéről is! Mivel a rejtett vízszivárgás különböző vízvezetékek esetében jelentkezhet, így nemcsak műszeres beméréssel állapítják meg a probléma forrását, hanem hőkamerával, jelzőgázzal, vagy korrelátorral is!

Ha Ön is rejtett vízszivárgást tapasztal, keressen minket bizalommal és eszközeinkkel bontás nélkül megszüntetjük a problémát!

 

Társasházi csőtörés – Ki a felelős, ki fizet a baj esetén?

Társasházi csőtörés – Ki a felelős, ki fizet a baj esetén?Biztosan Ön is hallott már emeletes házon belül olyan csőtörésről, amikor az alsó szomszédnak keletkezett jelentős kára a hibából. Sajnos az ilyen típusú csőtörések mellé plusz problémaként felmerül a kárrendezési ügyintézés, melynek során a felek között előfordulhatnak nézeteltérések azzal kapcsolatban, hogy kinek milyen kötelezettségei vannak e téren.

Valójában a két fél vitájának nagyon egyszerűen véget lehet vetni, mégpedig akkor, ha a felek utána néznek a Polgárjogi Törvénykönyv ide vonatkozó részének, miszerint aki kárt okoz, köteles azt megtéríteni. Ez a szabály általános és független attól, hogy volt-e biztosítva a lakás, sőt, a károsult a Ptk. alapján akkor is kérheti a károkozótól az eredeti állapot visszaállításával járó kiadások megtérítését, ha a károsultnak van saját biztosítása. A csőtörés okozója fizethet saját költségeinek terhére vagy biztosítóján keresztül – feltéve, ha rendelkezik felelősségbiztosítást is tartalmazó lakásbiztosítással.

Ha Ön is emeletes társasházban él, és problémát észlel a vízvezetékekkel kapcsolatban, vegye elejét a csőtörésnek, keressen minket elérhetőségeinken!

 

Milyen teendőink vannak tavasszal a kertben?

Milyen teendőink vannak tavasszal a kertben?A fagy távozásával és a tavasz beköszöntével megszaporodnak a tennivalók a kertünkben. Ez természetesen nem csak virágainkat vagy pázsitunkat, de vizes rendszereinket, csővezetékeinket is érinti. Az alábbiakban ezekkel kapcsolatban szeretnénk néhány hasznos tanácsot adni; hogy mit érdemes átnéznie, mielőtt vízszerelőt hívna.

Az egyik első teendő mindenképpen a kertben lévő vízmérő akna ellenőrzése, hiszen ez a téli hidegek során befagyhatott, főként akkor, ha nem volt megfelelően téliesítve. Ha a vízmérő akna rendben van, érdemes visszamenni a házba, és ellenőrizni a vízóra működését. Amennyiben minden vízcsap elzárása után is pörög az óra, akkor nagy eséllyel csőtöréssel állunk szemben. A csőtörés oka a bejövő vízvezetékekben keresendő, hiszen ezek a tél során beléjük fagyott víz miatt megrepedhettek. Az ebből fakadó vízszivárgás korai felfedezése rengeteg későbbi problémától kímélheti meg a kerttulajdonosokat.

Ha szeretné egy tapasztalt vízszerelő segítségét kérni kerti vizes rendszerei ellenőrzéséhez, esetleg már észlelt és azonosított problémához hívna szakembert, nálunk jó helyen jár! Vegye fel a kapcsolatot megbízható vízszerelő munkatársainkkal elérhetőségeink bármelyikén!

 

Vízóra ellenőrzés – hasznos tanácsok

Vízóra ellenőrzés – hasznos tanácsokHa nem vetünk időnként egy pillantást a vízóránkra, annak komoly anyagi következményei is lehetnek. Az elfolyt vízmennyiséget sajnos meg kell fizetnünk a szolgáltató felé, mert a vízóra védelme a fizikai sérülésektől a felhasználót terheli!

A vízszivárgás sokba is kerülhet, ezért érdemes néhány jó tanácsot megszívlelni. Ellenőrizzük havonta, hogy a vízóra nem pörög-e akkor is, ha nincs vízfogyasztás. Súlyos vízszivárgást okozhat az óra üvegburkolatának sérülése, ezt mindenképpen vegyük szemügyre, ha kell, akkor többször is, főleg a téli hónapokban! A tél nagyobb körültekintést igényel, hiszen a fagy könnyedén tönkreteheti a vízórát is, ezért gondosan szigeteljük le! A csőtoldások is megérnek egy gyors szemrevételezést, hogy a falaink se ázzanak feleslegesen, mert egy kicsi vízszivárgás is jelentős károkat okozhat az épület szerkezetében.

Tehát a vízszivárgást semmiképpen se vegye félvállról, és végezze el rendszeresen a vízóra ellenőrzését, ha pedig csöpög és szivárog a víz, akkor keressen bennünket elérhetőségeinken, hogy a lehető leghamarabb elháríthassuk a csőtörést és a szivárgást, így védve ki a nagyobb károk keletkezését!

 

Ok nélkül pörög a vízóra? A problémát az épület alatti vízszivárgás okozza!

Ok nélkül pörög a vízóra? A problémát az épület alatti vízszivárgás okozza! Egy magas vízszámla már önmagában rendkívül kellemetlen, legfőképp akkor, ha a magas fogyasztás úgy születik, hogy az ingatlan tulajdonosa nem is tartózkodik otthon a munkája, vagy egyéb elfoglaltságai miatt. Ilyenkor természetes, hogy elkezd kutatni, majd szembesül egy igencsak kellemetlen jelenséggel, mégpedig az épület alatti, vagy udvari vízszivárgással.

Az udvari, vagy épület alatti vízszivárgásnak számtalan oka lehet. A jelenség elsősorban azoknál az ingatlanoknál ütheti fel a fejét, amelyek 1950 előtt épültek, ugyanis az ezeknél az épületeknél alkalmazott vízvezetékek már kellően elöregedtek ahhoz, hogy utat adjanak a víznek. A másik gyakori probléma az udvari, vagy épület alatti vízszivárgásnál az, hogy a vízvezetékek kiépítésekor nem megfelelő csövek lettek felhasználva. Mivel a csöveknek rengeteg tényezőnek ellen kell állniuk, nem lehet a megvásárlásukat a véletlenre bízni, azonban ezt sokan elfelejtik, így a baj megtörténik.

Szerencsére az udvari, vagy épület alatti vízszivárgás problémájának megoldására számtalan modern technika létezik, sőt, még a jelenség forrását is tökéletesen meg lehet találni, ráadásul bontás nélkül, speciális eszközökkel.

Ha Önnek is gyanúsan magas a vízfogyasztása, valószínűleg az udvari, vagy épület alatti vízszivárgás a probléma forrása. A megállapításához kérje kollégáink közreműködését, ehhez pedig vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

 

Időben készüljön fel a fűtési szezonra!

Beköszöntött az ősz, vele együtt pedig hamarosan a fűtési szezon is, amire fontos, hogy az ingatlantulajdonosok időben felkészüljenek. Ezt nem érdemes halogatni, ugyanis a rossz idő váratlanul is beköszönthet, a kapkodás pedig köztudott, hogy nem szül túl előnyös helyzeteket, főként, ami a helyreállítási munkálatokat illeti.  A fűtési szezonra történő felkészülés több lépésből áll. Ilyenkor ellenőrzésre kerülnek a nyílászárók, valamint a fűtőberendezések állapota, és ha bármilyen probléma merül fel velük kapcsolatban, azonnal helyre is állítják azt a szakemberek. Ha mindez megtörténik, általában az ingatlantulajdonosok itt be is fejezik a felkészülést a fűtésszezonra, azonban ez helytelen lépés, ugyanis ilyenkor az ingatlan környezetében található csövek állapotát is szükséges megvizsgálni, mivel a téli időszakban gyakori problémák között szokták emlegetni a szakemberek a repedést vagy akár csőtörést. Ezek főként régi építésű ingatlanok esetében jelenhetnek meg, amiknek helyreállítási munkálatai az őszi vagy téli időszakban igazi kihívásokkal jár, arról nem beszélve, hogy bizonyos munkálatokat a körülmények miatt ilyenkor meg sem lehet valósítani. Sok esetben nincsenek is tisztában azzal az ingatlantulajdonosok, hogy a vízvezetékek milyen állapotban vannak az ingatlan körül. A váratlan meglepetések nem kellemesek, ugyanis, ha például folyamatos vízszivárgás lép fel, az rendkívül megterhelheti a fogyasztást, mely a magas fűtésszámla mellett már nagy kiadást jelenthet. Ebben az esetben arról sem szabad megfeledkezni, hogy nagyobb az esély arra, hogy szétfagynak a vezetékek, majd emiatt következik be a csőtörés.  Ne kockáztasson meg a téli hónapokban egy csőtörést vagy vízszivárgás okozta repedést! Készüljünk fel együtt a fűtési szezonra, ellenőriztesse a vízvezetékek állapotát szakembereinkkel, akik bontás nélkül is megtalálják a vízszivárgást speciális eszközeikkel! Szolgáltatásunk igénybevételéhez forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén!Beköszöntött az ősz, vele együtt pedig hamarosan a fűtési szezon is, amire fontos, hogy az ingatlantulajdonosok időben felkészüljenek. Ezt nem érdemes halogatni, ugyanis a rossz idő váratlanul is beköszönthet, a kapkodás pedig köztudott, hogy nem szül túl előnyös helyzeteket, főként, ami a helyreállítási munkálatokat illeti.

A fűtési szezonra történő felkészülés több lépésből áll. Ilyenkor ellenőrzésre kerülnek a nyílászárók, valamint a fűtőberendezések állapota, és ha bármilyen probléma merül fel velük kapcsolatban, azonnal helyre is állítják azt a szakemberek. Ha mindez megtörténik, általában az ingatlantulajdonosok itt be is fejezik a felkészülést a fűtésszezonra, azonban ez helytelen lépés, ugyanis ilyenkor az ingatlan környezetében található csövek állapotát is szükséges megvizsgálni, mivel a téli időszakban gyakori problémák között szokták emlegetni a szakemberek a repedést vagy akár csőtörést.

Ezek főként régi építésű ingatlanok esetében jelenhetnek meg, amiknek helyreállítási munkálatai az őszi vagy téli időszakban igazi kihívásokkal jár, arról nem beszélve, hogy bizonyos munkálatokat a körülmények miatt ilyenkor meg sem lehet valósítani. Sok esetben nincsenek is tisztában azzal az ingatlantulajdonosok, hogy a vízvezetékek milyen állapotban vannak az ingatlan körül. A váratlan meglepetések nem kellemesek, ugyanis, ha például folyamatos vízszivárgás lép fel, az rendkívül megterhelheti a fogyasztást, mely a magas fűtésszámla mellett már nagy kiadást jelenthet. Ebben az esetben arról sem szabad megfeledkezni, hogy nagyobb az esély arra, hogy szétfagynak a vezetékek, majd emiatt következik be a csőtörés.

Ne kockáztasson meg a téli hónapokban egy csőtörést vagy vízszivárgás okozta repedést! Készüljünk fel együtt a fűtési szezonra, ellenőriztesse a vízvezetékek állapotát szakembereinkkel, akik bontás nélkül is megtalálják a vízszivárgást speciális eszközeikkel! Szolgáltatásunk igénybevételéhez forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén!

 

A kerti csapok védelméről bővebben

A kerti csapok védelméről bővebbenA tél beköszönte előtt az ingatlantulajdonosoknak számtalan teendőjük akad a zord időjárásra történő felkészülést illetően.Többek között ellenőrizniük kell a nyílászáróik állapotát, a fűtőberendezéseket és nem utolsó sorban a kerti csapokat is. Utóbbiakról az emberek hajlamosak megfeledkezni, ami több problémát okozhat, legfőképp azoknál a kerti csapoknál, amelyeknél már felütötte a fejét a korrózió valamely formája.

A téli időszak bizony egyáltalán nem kíméli a kerti csapokat, amik védelem és előkészítés nélkül könnyedén elfagyhatnak. Ilyenkor még a rozsdásodás és az apró repedések tovább ronthatják a helyzetet, így, ha nem figyel oda az ember kellően, tavasszal komoly helyreállítási kiadásokkal nézhet szembe. Az emberek általában azért is feledkeznek meg könnyedén a kerti csapokról, mert az időjárás évről-évre egyre furcsább jelenségeket produkál, a hétköznapok rohanása mellett pedig nehéz ezekre azonnal reagálni. Mire észbe kapnak, sokszor már késő bármit is tenni a csőtörés vagy a vízszivárgás megelőzésével kapcsolatban.

Sokan azt gondolják, hogy ideális megoldás, ha télvíz idejére takarást kapnak a csövek a csőtörés és a vízszivárgás ellen, azonban a földfelszín felett található, vízzel teli kerti csapokat hiába takarja be az ember. Ezzel a módszerrel nem lehet őket megfelelően megóvni az elfagyástól, ha a csap nem teljesen korróziómentes.

Ahhoz, hogy mindezen problémák megelőzhetőkké váljanak, mindig ellenőrizze a kerti csap állapotát még a hideg beköszöntése előtt, és ne feledkezzen meg annak elzárásáról! Ha úgy véli, hogy elöregedett szerkezetű a csap és jelentős mértékben rozsdásodott, mindenképp szereltesse le azt, és vásároljon új kerti csapot! Így nem kell a tavaszt kellemetlen helyzetekkel, kompromisszumokkal kezdenie a kerti munkák és a locsolás kapcsán.

Előzze meg a rozsdásodás okozta csőtörést vagy vízszivárgást, készítse fel a télre a kerti csapokat is! Ha ezzel kapcsolatban további kérdései lennének, vagy már megtörtént a baj, és szeretné szakember közreműködését kérni a helyreállításhoz, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Share Button

Facebook